Elterjesztette, hogy meghalt, hogy felhívja a figyelmet a rákra

bulvár
február 05., 14:48

Múlt pénteken terjedt el a közösségi médiában, hogy a harminckét éves indiai színésznő, Punam Pandey méhnyakrákban elhunyt. Halálhírét percek alatt felkapták a hírügynökségek, a bollywoodi sajtót elárasztották a róla szóló megemlékezések. Másnap kiderült: a színésznő valójában nagyon is él, és csak azért játszotta el az ellenkezőjét,

hogy a méhnyakrák elleni küzdelemre hívja fel a figyelmet.„Hirtelen mind a méhnyakrákról beszélünk, nem igaz?” - mondja Pandey a videóban, amit közel másfél millió követőjével osztott meg Instagramon.

link Forrás

A színésznő szerepelt ugyan néhány bollywoodi filmben, de főleg szenzációhajhász kampányai miatt lett ismert: 2011-ben például megígérte, hogy nyilvánosan levetkőzik a krikett-világbajnokság döntőjén, ha a győzelemre egyébként is esélyes indiai csapat nyer. Ezt végül nem tartotta be.

link Forrás

A méhnyakrák a negyedik leggyakoribb daganatos betegség a nők körében, Magyarországon évente több mint ezer új esetet diagnosztizálnak. Nem véletlenül nevezik néma gyilkosnak, korai szakaszában akár teljesen tünetmentes is lehet. A méhnyakrákos esetek akár kilencvenöt százalékáért HPV-fertőzés felelős, aminek néhány törzse ellen már nálunk is ingyen jár a védőoltás. Az oltás azonban nem helyettesíti a szűrővizsgálatot, amin minden huszonöt és hatvanöt év közötti nőknek évente kéne részt vennie.

Pandey ügynöksége, a Schbang elnézést kért azoktól, akiket a kampány megsértett.

A színésznő kamu-halála előtti napon Nirmala Sitharaman indiai pénzügyminiszter bejelentette, hogy hamarosan méhnyakrák elleni oltási programot indítanak a kilenc és tizennégy év közötti lányoknak. (via BBC)