Balog Zoltán gyorsan beállt Novák Katalin mögé

búcsúposzt
február 10., 19:32

A kegyelmi ügybe frissen belebukott köztársasági elnök egykori főnöke, Balog Zoltán exminiszter és református püspök-lelkipásztor nem sokkal Novák Katalin lemondása után egyetértően megosztotta a Kiállok Novák Katalin mellett oldal posztját, amiben az érdemeit sorolják. Többek között azt írják, hogy azért állnak ki Novák mellett, mert büszkék,

„hogy egy ilyen rendkívüli ember lehetett Magyarország első női köztársasági elnöke. Mert soha nem adna kegyelmet annak, akiről azt gondolja, hogy fizikailag vagy lelkileg gyermekeket bántalmaz. Mert nem leszek cinkosa azoknak, akik politikai haszonszerzés céljából összemossák a nevét a pedofíliával. Mert azon kevesek közé tartozik, akik hibájukért vállalják a felelősséget. Lemondása országunk számára nagy veszteség”.

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A héten Rényi Dániel kollégánk írt arról, hogyan próbálta Novák és stábja menteni a menthetőt, ebben a cikkben már előkerült Balog Zoltán neve mint aki sikertelenül próbált közvetíteni a botrányba keveredett elnök és a kezét elengedő Orbán Viktor között.