Egy ember meghalt és több mint húszan megsérültek a szerdai Kansas Cityben történt lövöldözésben

külföld
február 15., 05:44

Egy halálos áldozata és 21 sérültje van a Kansas Cityben szerda délután történt lövöldözésnek, ami a Kansas City Chiefs Super Bowl-győzelme miatt tartott ünneplésen tört ki, írja a BBC.

photo_camera Fotó: JAMIE SQUIRE/Getty Images via AFP

A rendőrség tájékoztatása szerint a sebesültek között kilenc gyermek is volt, valamint nyolc embert szállítottak kórházba életveszélyes sérülésekkel. Azt is írták, hogy három embert letartóztattak a lövöldözéssel összefüggésben, azonban róluk semmilyen információt nem hoztak nyilvánosságra, ahogy azt sem, hogy mi vezethetett a lövöldözéshez.

photo_camera Fotó: JAMIE SQUIRE/Getty Images via AFP

A lövések a Union Stationtől, a Kansas City belvárosában található vasútállomástól nyugatra dördültek el, a helyszíni beszámolók szerint a Kansas City Chiefs játékosai még ekkor a színpadon voltak. A lövések hatására a nézelődő tömeg, köztük a város polgármestere és családtagjai fedezékbe menekültek.

A Kansas City Chiefs csapata közleményben nyilvánította ki együttérzését, az esetet érzéketlen erőszaknak nevezték, írja. az MTI. A lövöldözésről Joe Biden elnököt is tájékoztatták, közölte a Fehér Ház szóvivője, aki elmondta, hogy állandó kapcsolatban vannak az állam és a város vezetőivel, valamint szövetségi rendvédelmi szervek emberei is a helyszínen tartózkodnak.