Felfüggesztett börtönt kapott a Honvéd labdarúgója, mert összeverte szomszédját

bűnügy
február 15., 09:30

Jelenleg a másodosztályú Honvédban szereplő, a Ferencvárossal korábban Magyar Kupát nyerő K. Norbert és családja 2022 júniusában úgy megverte a szomszédját, hogy a férfi sokáig járóképtelen volt, írja a Blikk. A játékost súlyos testi sértés és csoportosan elkövetett garázdaság miatt jogerősen el is ítélték.

A lap szerint K. és családja cukrászdát üzemeltetett Miskolcon, a bolt előtt csoportosulás volt. A sértett kutyái odaszaladtak, az egyiket visszahívta, a másik viszont lefeküdt a földre, mert megijedt. Elindult visszahozni a kutyákat, de szóváltásba keveredett, ami tettlegességig fajult, K. például belerúgott a combjába.

A férfit kórházba szállították, napokra az intenzív osztályra került, utána pedig a traumatológiára. A Blikknek azt mondta, hat bordája eltört, arccsonttörést szenvedett, három szájsebészeti műtéten esett át. Sokáig járóképtelen volt, légmellet kapott, és le is százalékolták.

A lap szerint az ügyben jogerős ítélet is született már. Az egyik férfit 1 év 6 hónap, a többieket 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság, amit 2 év próbaidőre felfüggesztett. A Honvéd belső vizsgálatot indított az ügyben, a játékos azonban nem nyilatkozott. A férfi megdöbbent a felfüggesztett büntetésen, azóta el is költözött, mert nem szeretett volna ott lakni, ahol majdnem halálra verték.