Törölték a Balázsék adásából a kormánykritikus részeket

POLITIKA
február 15., 13:32

A Rádió 1-en futó Balázsék szerda reggeli adásában szó volt a kegyelmi ügyről és a péntekre hirdetett tüntetésről is. Felhívták Gyurkó Szilvia gyerekjogi aktivistát, és beszélgettek arról is, hogyan lehetne a gyerekvédelem jelenlegi helyzetében változást elérni akár jogszabályokkal, akár anyagi ráfordítással, tekintettel a szakemberhiányra.

A Reddit egyik alfórumán egy felhasználó arról írt, hogy a Youtube-ra és a Spotifyra feltöltött adásokból kimaradtak azok a részek, amikben a műsorvezető a kormányt kritizálta – írja a 24.

Sebestyén Balázs végül a másnap reggeli adásban beszélt arról, miért: „Ennek nagyon egyszerű oka van. Az az oka, hogy borzasztóan elvenné a fókuszt arról, ami valójában fontos. A fontos az, hogy itt jogszabályi változtatások legyenek, hogy minél nagyobb reflektorfényt kapjon ez az ügy, és a gyerekek, akik tényleg elszenvedői és bajban vannak, azok valamilyen élethelyzetbeli változást és minőségbeli javulást éljenek át úgy, hogy lesz változás. Ha az én mondataimat politikai pártok, sajtóorgánumok a zászlajukra tűzik, és kiragadva, nem értve az egész szöveget, nem kontextusában nézve, hogy mit mondok, hanem egy-egy mondatot az ő vitorlájukba befogva felhasználnak politikai célokra, az egész egyszerűen csak árt az ügynek.”

A Balázsék három műsorvezetője: Rákóczi Ferenc, Ráskó Eszter és Sebestyén Balázs
photo_camera A Balázsék három műsorvezetője: Rákóczi Ferenc, Ráskó Eszter és Sebestyén Balázs Fotó: Sebestyén Balázs/Instagram

„Azzal, hogy ezt most senki nem tudja kiforgatni, és ebből mi úgy lépünk hátra, hogy a gyerekeket tartjuk szem előtt, azzal tudjuk segíteni az ügyet, és azt, hogy legyen változás. Úgyhogy ezért nem tudjátok ezt visszahallgatni” – magyarázta a műsorvezető.