Orbán: Novák távozása bár helyes, de nagy veszteség a hazának

  • A körbekordonozott Várkert Bazárban értékelt évet Orbán Viktor.
  • A független sajtó nem vehetett részt az eseményen.
  • A miniszterelnök először beszélt nyilvánosság előtt Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról.
  • A pozitív gazdasági fejleményeket magára vállalta, a negatívokat áthárította.
  • Az Európai Uniót a Nyugattal együtt kiosztotta, majd meghirdette Brüsszel visszafoglalását.
49 poszt
Időrend
február 17., 15:28

Csak a lényeg Orbán évértékelőjéből

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Férfi és nő külön csak két fél, de együtt egy egész.
A legjobbakkal is megesik.
Az ökölvívás törvényei a politikában ma hasznosabbak, mint a balett-táncszabályok.
A politikában mindig csak egy ütésre vagy a padlótól.
Jobb adni, mint kapni.
Akármilyen magasan is vagy, egyedül sohasem lehetsz elég okos.
Az élet megy tovább, a munka folytatódik.
A futballban sem az győz, akinek több védése van, hanem az, aki több gólt lő.
Két legyet üthetünk egy csapásra.
Nem látja a fától az erdőt.
Ne legyünk balekok! Éberség, elvtársak!
Ez az egymillió dolláros kérdés.
Az afrikaiak azt mondják, ismerd ki a fát, mielőtt nekitámaszkodsz.
Az ember alig akar hinni a szemének.
A brüsszeli válságkezelés klasszikus: Amerikának klassz, a többieknek kuss.
Olyanok vagyunk, mint a jó presszókávé: nagy nyomás kell ahhoz, hogy a legjobbat préseljük ki magunkból.
Nem babra megy a játék.
Ha az ember megosztja másokkal a perselyét, abból semmi jó nem származhat.
Ha az egyik borul, vele borulnak a többiek.
Brüsszelben nem csak tücsköt-bogarat beszélnek, hanem azzal is etetnének minket.
Mások miért nem látják, hogy ez halálos csók, csak nem az hal bele, aki kapja, hanem az, aki adja?
Vattacukorral ültek ki Brüsszelben és Berlinben a tűző napra, aztán meg csodálkoztak, hogy rájuk szálltak a darazsak.
Amikor eljön az ember fia, vajon talál-e hitet a Földön?
„Nem én kiáltok, a föld dübörög.”
Legyen végre a brüsszeliek között is néhány európai!
Make Europe Great Again! MAGA ott, MEGA itt.
Abcúg Brüsszel, éljen Európa!
Nehogy a fürdővízzel a gyereket is kiöntsük!
Magyarország mindenek előtt, a Jóisten mindannyiunk fölött, hajrá Magyarország, hajrá Magyarok!

február 17., 15:27

Orbán nem először tér vissza az aranykor végét jelentő 2019-es évhez

A Covid előtti növekedés utolsó, egyre távolodó évét szeretni emelgeti Orbán. Egészen pontosan annak a most már tényleg irigylésre méltó adatait. De elolvasva a 2019-et értékelő beszédét, ellenséget ekkor is talált: ekkor kezdett volna abba a kampányba, ami a börtönviszonyok miatt pereket indítókat célozta, romázva és sorosozva. Aztán a covid felülírta a kampánytervet. És hiába az aranyévek, Orbán már ekkor fenyegető veszélyekkel riogatott: "Fenyeget a klímaválság, a demográfiai hanyatlás és baljós árnyak gyülekeznek az európai gazdaság fölött is. Aranykor hirdetése helyett ma inkább riadót kell fújnom." És ezt is felülírta a covid.

február 17., 15:05

Orbán és az autók

A miniszterelnök a beszédében hosszan beszélt az autóiparról, autógyártásról és a jó autóról is:

link Forrás
február 17., 14:54

Ha húsz év múlva Nyugatra látogatunk,

akkor Orbán szerint kérdéses, hogy Európát találjuk-e ott, vagy valami egészen mást. Elismerte, hogy most az európai országok még jól élnek, hiszen gazdagok, és ez ideig-óráig elfedi a bajt. De szerinte ideje lenne szembenézni, hogy az elmúlt évek krízisei miatt ezek az országok megroggyantak, amit a középosztály hamarosan meg fog érezni.

Ez EU politikai balfogásai közt említette, hogy az európai értékekről és a jogállamisági eljárásokról kiderült, hogy ezek egyszerű „politikai bikacsökök”, amivel Brüsszel odavág a számára nem szimpatikus szereplőknek.

Brüsszel szerinte magára hagyta az európaiakat, ezt a változást ki kell kényszeríteni. „Európának vissza kell foglalnia Brüsszelt” - mondta Orbán.

február 17., 14:51

Menekültek és bogarak

Az új agrárszabályok és az Ukrajna előtti piacnyitás lehetetlen helyzetbe hozta az EU mezőgazdaságát. Szerinte az EU-ból egészséges ételek helyett műhúst, GMO-s vackokat és bogarakat szórnak ránk. A bogárevésről a Lakmusz is írt korábban, miután jóideje rendületlenül terjedt, hogy EU-s engedélyek birtokában a gyártó cégek „titokban”, mindenféle jelzés nélkül vagy valamilyen módon „álcázott” megjelöléssel tehetnek rovarokat az élelmiszerekbe.

Az EU-szerte tiltakozó gazdák szerinte azt szeretnék, hogy ha nem a hibbant klímatudósokkal iratnák a mezőgazdasági szabályokat. Nem érti, miért nem veszik észre, hogy az EU károsanyag kibocsátása semmi az USA és Kína kibocsátásához képest.

Azt szerinte a vak is látja, hogy a migráció biztonsági szolgálat. Emellett azt is elmondta, hogy a migráció az antiszemitizmus melegágya. Az EU szerinte vattacukorral ült Brüsszelben, és most csodálkozik, hogy rászálltak a darazsak.

február 17., 14:51

Abcúg Brüsszel, éljen Európa!

Erősödő regionális együttműködés és brüsszeli fordulat, ezt kérjük a karácsonyfa alá. Döglött lóra nem verünk patkót, valódi változást csak egy új európai jobboldali fordulat hozhat. „Abcúg Brüsszel, éljen Európa!” Orbán szerint európai alternatíva kell, így és ezért érdemes harcolni a győzelemért. Így ért véget a beszéd.

február 17., 14:49

MEGA

A 2024-es éve sorsfordító lehet, szuper választási év jön. Magyarország számára fontos, hogy nagy esélyek nyílnak meg előttünk a globális politikai változások során. Szerinte az év végére a globális helyzet változni fog, országunk mozgástere nem csökkenni, hanem nőni fog. Tegyük újra naggyá Európát, azaz MEGA – mondta. „Mága művész úr meg közöttünk” – mondta Orbán.

február 17., 14:47

Ki hitte volna: Orbán olyan szóviccet sütött el, amit Mesterházy Attila már 10 éve

Orbán Amerikára kontójára: „Úgy is mondhatnánk, ez a nyugati válságkezelés klasszikus. Amerikának klassz, a többieknek kuss”.

Mesterházy Attila 2014-ben minszterelnök-jelöltként viszont pont Orbánékkal viccelődött: „Klasszikus korban élünk. A fideszeseknek klassz, a többieknek pedig kuss”.

február 17., 14:42

Kőbe kéne vésni, hogy nem babra megy a játék

37 milliárdos lyuk tátong az ukrán költségvetésben, a terhek egyre növekvő része az ágynak esett Európára jutott, nem babra megy a játék, bele fogunk gebedni, és rámehet az egész kontinens. Ezért berzenkedünk attól, hogy újra közös hitelt vegyünk fel. Orbán szerint kőbe kéne vésni, hogy a közös hitelfelvétel többé nem járható út, a kormánypárti frakciótól kéri a segítséget.

február 17., 14:42

Régen jöttek jó dolgok Nyugatról, most már nem nagyon

20 éve csatlakoztunk az EU-hoz, mára azonban Orbán szerint jól kiismertük, és szerinte kétséges, hogy támaszkodhatunk-e rá. Felidézte, hogy az iskolákban is azt tanítják régóta, hogy minden jó dolog nyugatról jön. Azért szerinte nem csak jó dolgok jöttek, hiszen onnan származtak a nácik, a jakobinusok és a kommunisták is - bár ők egy keleti kerülőúton tarolták le Magyarországot.

Ettől függetlenül tényleg jöttek olyan jó dolgok nyugatról, mint a kereszténység, Mátyás humanistái és a reformkor. Mára a helyzet azonban megváltozott, és az ember (Orbán) alig hisz a szemének, hiszen Brüsszelből szinte csak a baj ömlik: az EU Ukrajna-stratégiája szerinte megbukott mintd a háború, mind nemzetközi szinten. Pedig Orbán szólt, hogy ez csak két szláv nemzet háborúja.

február 17., 14:41

Akkora az összetartás most a Fideszben, hogy Lázár Jánosnak is kötelező a jelenlét az évértékelőn

február 17., 14:41

Amerikának klassz, a többieknek kuss

Magyarország álláspontja változatlan, nem hagyjuk magunkat belerángatni a háborúba, nem szállítunk fegyvert, még ha nagyhatalmaknak ez nem is tetszik. „A brüsszeli válságkezelés klasszikus: Amerikának klassz, a többieknek kuss” – viccelődött Orbán, aki szerint a nyomásgyakorlás olyan szintre érkezett, hogy a nagykövetek a parlamentbe járnak ellenőrizni, hogy a dollárbaloldal jól viselkedik-e. Orbán szerint nekik volt idejük megtanulni, hogyan kell kezelni a nyomást, olyanok ők, mint a jó presszókávé, nagy nyomás alatt nyújtják a legjobbat. Mindenki azzal jár jól, ha békén hagynak bennünket, türelmesen kivárjuk, amíg a toleranciaajánlatunkat elfogadják – mondta.

február 17., 14:37

Tavasszal ratifikálhatjuk a svéd NATO-csatlakozást

A lengyel választás éjszakáján a Kelly hősei jutott eszébe, azt a kelepcét kell elkerülnünk, mint az abban a minden oldalról támadott szereplőknek. Orbán elmondta, hogy a tavaszi ülésszak kezdetén ratifikálhatják a svéd NATO-csatlakozást. 2023 az EU kudarcainak éve volt, és ez lehúz, visszaránt, ólomsúlyt helyez a mi lábunkra is – mondta Orbán, aki szerint az egymillió dolláros kérdés, hogy lehetünk-e sikeresek, ha a Nyugat nem az.