Orbán az ellenzékre fogta a pedofilbotrányt

február 26., 14:07

Simicskó István: A jövőben sem tűrjük el, hogy mások diktáljanak Magyarországnak. Az ukránokat is őszinte, keresztényi szeretetből támogatjuk

A KDNP frakcióvezetője, Simicskó István következik.

Simicskó szerint a baloldali képviselők nem a miniszterelnök beszédére reagáltak. Bedő Dávid ráadásul a tiszteletet sem adja meg a parlamentnek, mert pólóban szólt a miniszterelnökhöz. Gelencsér Ferenc bezzeg más stílust vitt. Ezt a megjegyzést az idősebb jogán teszi Bedőnek.

Szerinte az ellenzéki képviselőknek nincsen joguk kritizálni a kormány gyermekvédelmi intézkedéseit, mert nem szavazták meg Kocsis Máté gyermekvédelmi törvényét. Kíváncsi, hogyan szavaznak majd az új, még szigorúbb törvényről.

Elmondta, hogy a KDNP támogatja Sulyok Tamás elnökké választását. Többek között azért, mert személye feddhetetlen.

Svédországgal kapcsolatban voltak belső vitáik, ezt nem tagadja. A svédek támadták Magyarországot. Elvárták, hogy a miniszterelnökük jöjjön el Magyarországra, és tárgyaljon Orbánnal. Ez megtörtént, a Gripeneket üdvözlik.

Azonban a jövőben sem tűrik el, hogy mások diktáljanak Magyarországnak. Az ukránokat is őszinte, keresztényi szeretetből támogatják. Szolidárisak a háború áldozataival.