Rengeteg fegyvert és lőszert találtak Alain Delon otthonában

külföld
február 27., 17:41

A rendőrség 72 lőfegyvert foglalt le a francia filmsztár, Alain Delon otthonában. A 88 éves színésznek egyikre sincs engedélye – közölték kedden az ügyészek. A rendőrök több mint 3000 lőszert és egy lőteret is találtak a színész vidéki otthonában, a Párizstól 135 kilométerre délre fekvő Douchy-Montcorbonban, írja a Guardian.

A lap felidézi: a sztár a leghíresebb filmjei közül többen is fegyveres gengsztert játszott, köztük a Borsalinóban és az 1967-es A szamuráj című filmben, amelyben megteremtette a titokzatos bérgyilkos hollywoodi típusát.

Delon a 2019-es agyvérzése óta rossz egészségi állapotban van. Az utolsó nagyobb nyilvános szereplése az volt, hogy 2019-ben tiszteletbeli Arany Pálmát vehetett át a cannes-i filmfesztiválon, illetve hogy részt vett barátja és volt színésztársa, Jean-Paul Belmondo párizsi temetésén 2021 szeptemberében.

A házkutatást azután rendelték el, hogy egy, a lakására küldött bírósági tisztviselő észrevett egy fegyvert, és értesítette a hatóságokat. A tisztviselő azért járt az otthonában, mert az idős színész egy családi viszálynak is részese lett: a múlt hónapban Delon legkisebb fia feljelentést tett a nővére ellen. Az aggodalmak először tavaly merültek fel vele kapcsolatban, amikor három gyermeke feljelentést tett korábbi élettársa, Hiromi Rollin ellen, zaklatással és fenyegető magatartással vádolva őt.