Donáth Anna: Hányingerem van a DK plakátjaitól

POLITIKA
március 02., 13:19
Donáth Anna a Momentum tisztújító küldöttgyűlésén 2024 január 28-án
photo_camera Donáth Anna a Momentum tisztújító küldöttgyűlésén 2024 január 28-án Fotó: Németh Dániel/444

Szombat délután egy Facebook-posztban kelt ki a DK legújabb plakátkampánya ellen Donáth Anna, a Momentum elnöke.

Donáth azt írja, hogy a kegyelmi ügy egy erkölcsi Csernobil, de nem jogosítja fel az ellenzéket, hogy a Fidesz szintjére süllyedjen le. Szerinte a DK legújabb kampánya márpedig ezt teszi. Donáth ezt írja a posztban többek között:

„(...) Nem gondolom, hogy az a kormányzat, ami segítséget nyújt a bűnösnek és megtapossa az áldozatot, bármilyen kíméletet érdemelne. De az a legrosszabb reakció, ha a horrorisztikus információk hatására kivetkőzünk az emberségünkből, a tisztességünkből, a civilizáltságunkból. A Demokratikus Koalíció most már a sokadik olyan politikai üzenetet fogalmazza meg, ezúttal plakátkampány formájában, ami emberileg, erkölcsileg és politikailag is tarthatatlan.”

link Forrás

Donáth felidézi, hogy a DK előbb „pedofil forródrótot” indított, most pedig „Isten?, Haza?, Pedofília!” plakátokkal kampányol, és ez pont olyan, mintha Rogán Antal boszorkánykonyhájában főzték volna ki.

„Azt üzeni, hogy itt pedofilok állnak szemben a nem pedofilokkal. Hányingerem van. Gyűlöletkeltő, feleslegesen bántó, és ami a legaljasabb, hogy egy kis pedofilozásért, néhány cikkért és pár lájkért elviszi a közbeszéd fókuszát a bicskei bántalmazásokról, a kegyelmi botrányról és a gyermekvédelemről.”

A Momentum elnöke azt kéri a posztban az ellenzéki pártok képviselőitől és a jóérzésű civilektől, hogy „elkeseredettségüket és jogos felháborodásukat ne durvuló retorikával, nagyotmondással, gyűlöletbeszéddel, gyűlöletplakátokkal vezessék le. Maradjanak emberek.”

photo_camera Fotó: 444

Egy hete sincs, hogy a két ellenzéki párt közös színpadon állt ki és tiltakozott a kegyelmi botrány miatt. Akkor a DK és a Momentum együtt követelték a Kossuth téren a közvetlen elnökválasztás bevezetését.

Donáth már korábban is kritizálta élesen a DK politikáját: novemberben a Partizánban például arról beszélt, hogy a DK „mindent leuraló, mindenkit gúzsba kötő, káros és toxikus politikája gátja kormányváltásnak.”