Sulyok Tamás felesége szerint „végtelenül közvetlen, nagyon szereti az embereket és az életet, jó a humora, jópofa, nem híve a formalitásoknak, szabad lélek”

POLITIKA
március 03., 07:04

„Azt mondtam a férjemnek, hogy mindenben melletted, mögötted és veled leszek, és ez szívből jött” - ezt mondta Nagy Zsuzsanna, Sulyok Tamás felesége, amikor kiderült, hogy férje lesz a következő köztársasági elnök. Nagy a hirado.hu-nak elárulta, hogy azt

„a két és fél évet, ami a férjem alkotmánybírósági elnökségéből még hátra van, szépen végigvisszük, aztán lassúbb élettempóra váltunk, amelyben elsődleges figyelmet és szerepet a gyerekek kaptak volna, hiszen most is segítek a lányomnak, sok időt töltök a két kis unokámmal.” Arról, hogy hogyan változott meg kettejük közötti viszony a felkérés után, elmondta, hogy „most talán még jobban, mélyebben, alaposabban megbeszélünk mindent.”

„Nekünk nagy erőforrásunk a humor, ami sok nehézségen átsegített már bennünket. Természetesen próbáljuk majd tartani magunkat azokhoz az előírásokhoz, amelyek az ő szerepköréhez tartoznak, s e tekintetben is igyekszem majd a lehető legjobb tudásom szerint mellette állni. Tudom, hogy a feleségek is szoktak ügyeket felkarolni, majd én is meg fogom találni azt, ami az alkatomhoz és végzettségemhez illik” – tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy milyen az új köztársági elnök személyisége, Nagy az válaszolta, hogy „végtelenül közvetlen, nagyon szereti az embereket és az életet, jó a humora, jópofa, nem híve a formalitásoknak, szabad lélek.”

„A nők jelenléte a közéletben és a politikában biztos, hogy nagyon fontos, de a családban való szerepük szerintem még fontosabb, és itt feszül a nagy ellentét, hiszen sok fiatal édesanyának fel kell vállalnia, hogy itt is, ott is teljesít, és ez rengeteg nehézséggel jár” – mondta a női szerepről. Végül arra, hogy ő a magyar first lady, hogyan éli meg, azt mondta, hogy „várakozással, bizalommal, néha kisebb-nagyobb meghökkenéssel, még nincs pontos válaszom erre, hiszen annyira nem erre készültem. Most kell megtanulnom, magamévá tennem, hogy mi lesz a szerepem, de minden erőmmel azon leszek, hogy helytálljak, beváltsam a hozzám fűzött reményeket, és még jól is érezzem magam ebben a helyzetben.”