Bizonytalan a péntek este hatos előadás sorsa, az Opera előre figyelmeztet

MŰVÉSZET
március 22., 15:30

Az előző napokkal ellentétben pénteken már az este hatkor kezdődő előadás előtt jelezte az Operaház vezetése, hogy biztosan nem tudják normál módon prezentálni a Hunyadi Lászlót, és a helyzet annyira képlékeny, hogy azt sem tudták megmondani, mi lesz helyette.

Az Opera lapunknak is megküldött levele így fogalmaz:

„A ma esti telt házas Hunyadi-produkció szcenírozott formában biztosan nem valósulhat meg, ám remény van arra, hogy az énekkar és a zenekar közreműködésével koncertelőadás formájában megvalósíthassuk. A kitűzött magánénekesek készen állnak, a legjobb hazai művészekkel biztosan találkozhatnak tehát, de a déli helyzet szerint nem kizárható, hogy az előadás Hunyadi-nagykeresztmetszet formában tud csak színpadra kerülni, zongorakísérettel.”

Új fogalom született tehát: a nagykeresztmetszet. Aki nem lenne kíváncsi erre, és kérné vissza a jegye árát, annak több lehetőséget is kínálnak:

„Az Opera a jegyeket becseréli, ajándékutalványra váltja, illetve az árat visszatéríti, ha Önök úgy döntenek – az előadást mi a lehető legnagyobb léptékű módon, a kiírt 18 órai kezdéssel mindenképpen megtartjuk.”