Az izraeli hadsereg megölte a Hezbollah egyik parancsnokát

háború
március 31., 18:07

Izraeli légicsapásban meghalt a Hezbollah terrorszervezet egyik parancsnoka, Iszmail az-Zin, közölte az izraeli hadsereg.

Zin az Irán által támogatott libanoni síita szervezet elitegységének, a Radván Brigádok parancsnoka volt, a támadás az autóját célozta. Az izraeli hadsereg szerint Zinnek jelentős tudása volt a páncéltörő rakétákról, tucatnyi ilyen eszközzel végrehajtott támadásért volt felelős izraeli civilek, települések és célpontok ellen a gázai-izraeli háború kezdete óta is.

Szerdán Izrael és a Hezbollah ismét rakétákkal lőtte egymást a libanoni határon. A terrorszervezet elmondása szerint addig nem vetnek véget a támadásoknak, amíg nem lesz tűzszünet a Gázai övezetben.

A háború kezdete óta az izraeli hadsereg a Radván Brigádok mintegy huszonöt tagját ölte meg, köztük Visszma Tavil magas rangú tisztet is, akinek kulcsszerepe volt a dél-libanoni műveletek irányításában.

Fotó: Egy Hezbollah-rakéták által lerombolt ház az izraeli Kiryat Shmonában, március 27-én. Fotó: ALAA MAREY/AFP (MTI via Reuters)