El a kezekkel Joe Biden párnahuzatától!

repülés
március 31., 15:57

A Fehér Ház sajtóosztálya arra kéri az újságírókat, hogy hagyják abba a tárgyak lopkodását az amerikai elnök hivatalos repülőgépéről – miután Joe Biden februári nyugati parti látogatása óta márkás párnahuzatoknak, poharaknak, aranyszegélyes tányéroknak veszett nyoma a fedélzetről.

A mindenkori amerikai elnök légi irodája, az Air Force One egy 372 négyzetméteres alapterületű, három szintes katonai repülő, elnöki lakosztállyal, műtővel ellátott orvosi szobával, két konyhával, személyzeti szobákkal, konferenciateremmel és étkezővel, ahol egyszerre akár száz ember is elfér.

Joe Biden kiszáll az elnöki gépből
photo_camera Joe Biden kiszáll Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

Az elnöki gép levegőben is képes tankolni, így szinte korlátlan ideig nem kell leszállnia – ami rendkívül fontos vészhelyzet esetén.

Az elnököt kísérő újságírók időnként elnöki pecséttel díszített M&M's drazsékat kapnak ajándékba a gépen, de jelentések szerint rendszerint lába kél az Air Force One logójával ellátott törölközőknek, papírpoharaknak és evőeszközöknek is.

A Fehér Ház már a múlt hónapban is felszólította az elnöki gépről összelopkodott gyűjteményükkel hencegő újságírókat, hogy álljanak le végre.

(BBC)