Megtalálták a nyáron a francia Alpokban eltűnt 2,5 éves kisfiú csontjait

tragédia
április 01., 12:44

A francia nyomozók megtalálták egy 2023-ban eltűnt kisgyerek maradványait egy, az egész országot sokkoló ügyben. A nyomozók most azon dolgoznak, hogy megállapítsák, hogyan halt meg a kisfiú – közölte vasárnap egy ügyész.

A 2,5 éves Émile Soleil július 8-án tűnt el, miközben a nagyszüleinél volt egy alpesi faluban. Két szomszédja látta utoljára egyedül sétálni a francia Alpokban 1200 méter magasan fekvő Le Vernet egyik utcáján.

La Vernet a francia Alpokban 2024. március 31-én.
photo_camera La Vernet a francia Alpokban 2024. március 31-én. Fotó: Nicolas Tucat/AFP

„Szombaton értesítették a rendőrséget arról, hogy csontokat találtak Le Vernet falucska közelében”, és a genetikai vizsgálat kimutatta, hogy ezek a fiú maradványai – mondta Jean-Luc Blachon ügyész.

A szülők, akik mindketten hívő katolikusok, „most, a feltámadás vasárnapján tudják, hogy Émile Isten fényében és gyengédségében vigyáz rájuk”, „de a fájdalom és a bánat megmarad" – mondta az ügyvédjük.

Az ügyész nem közölte a halál okát, de elmondta, hogy a törvényszéki nyomozók folytatják a csontok elemzését, amiket egy gyalogos talált meg.

Vasárnap útzárat állítottak fel a Le Vernet-be vezető egyetlen úton, és a rendőrség újabb kutatásokat végez azon a területen, ahol a holttestet megtalálták.

A kisfiú egy nappal azután tűnt el, hogy megérkezett a faluba, ahol az anyai nagyszüleinél töltötte az ünnepeket. Sárga pólót, fehér rövidnadrágot és apró túracipőt viselt – közölték akkor a nyomozók. A rendőrség, katonák, szaglászkutyák, helikopter és drónok bevonásával indítottak nagyszabású keresést, de nem találták nyomát a fiúnak.

A rendőrség bűnügyi vizsgálatot indított az esetleges emberrablás ügyében, de a kisgyerek halálának okaként balesetet vagy esést is mérlegelnek. A rendőrök csütörtökön visszatértek a faluba, lezárták a környéket, és 17 embert, köztük családtagokat, szomszédokat és szemtanúkat hívtak össze, hogy újra eljátsszák a kisfiú eltűnése előtti utolsó pillanatokat. A szitáló esőben drónok repültek a fejük fölött, hogy felvételeket készítsenek az újrajátszásról, de komolyabb fejleményről nem érkezett hír. (Guardian)