Az apokaliptikus esőzés után újranyitották a dubaji repteret

külföld
április 18., 15:57

Újraindítják a bejövő és kimenő járatok egy részét a Dubaji nemzetközi repülőtéren, miután az elmúlt hetvenöt év legnagyobb esőzése miatt az megközelíthetetlenné vált, írja a BBC. A világ második legnagyobb repterén továbbra is komoly fennakadások, késések várhatók.

Hétfőtől kedd estig több mint százhúsz milliméter csapadék esett Dubajban, ami normális esetben az egész évi átlagos mennyiség. A víz elárasztotta a házakat és az utakat, megbénult a közlekedés, víz alá kerültek a repülőterek és autópályák, a térség nagyobb városaiban egész lakónegyedek váltak használhatatlanná.

Az Öböl-menti országokat sújtó esőzésben már legalább húsz ember meghalt.

photo_camera Fotó: GIUSEPPE CACACE/AFP

A Dubaji nemzetközi repülőtérről több járatot más reptérre irányítottak, hétfő és szerda között több mint háromszáz törölt járat utasai vesztegeltek élelem és víz nélkül akár tizenhárom órán át. Az Egyesült Arab Emirátusok térségében nem megszokottak az ehhez hasonló esőzések, ezért nem is igazán építettek ki megfelelő csatornahálózatot az esővíz elvezetésére.

Csütörtökön a hatóságok további zivatarokra, heves esőzésre és szélre figyelmeztetnek a régióban. Ománban több ezer embert evakuáltak, az iskolákat és a kormányhivatalokat bezárták.