Káoszt hozott az apokaliptikus dubaji vihar

külföld
április 17., 19:05

Az Öböl-menti országokat sújtó esőzésben már húsz ember vesztette életét.

Ománban, ahol évente 140-200 mm csapadék hullik, most kevesebb mint 24 óra alatt 254 mm esett. A térségben hetvenöt éve nem volt ennyi eső.

Víz alatt vannak repülőterek és autópályák, beáztak bevásárlóközpontok. A térség nagyobb városaiban egész lakónegyedek váltak megközelíthetetlenné.

link Forrás

Az Egyesült Arab Emírségek kormánya azt javasolta az alkalmazottaknak, hogy otthonról dolgozzanak, a magániskolák távoktatásra álltak át. Ománban bezártak a kormányhivatalok és az iskolák, 1400 embert óvóhelyekre evakuáltak.

A dubaji reptéren ragadt utasok arról panaszkodtak a BBC-nek, hogy fogytán van a vizük és élelmük. Tájékoztatást és segítséget nem igazán kapnak. 120 járatot töröltek, 15 késik.

photo_camera Utasok Dubaj egyik repterén Fotó: -/AFP
photo_camera Víz alá került utcák Dubajban Fotó: STRINGER/Anadolu via AFP

Egy hetvenes éveiben járó skóciai házaspár 13 órája vesztegel a dubaji reptéren, ahol nem ettek semmit, csak egy kávét ittak.

A tíz éve városban élő és tanárként dolgozó brit Matt Weir arról számolt be, hogy kedd délután koromfekete lett az ég, apokaliptikus volt minden. Látta, ahogy közeledik a vihar. Szakadni kezdett az eső, mire hazaért, úgy nézett ki, mintha ruhástól egy kádból szállt volna ki.