Egy nap alatt esett annyi eső Dubajban, mint amennyi egy év alatt szokott

külföld
április 17., 05:14

Az elmúlt 75 év legnagyobb esőzése sújtja az Egyesült Arab Emirátusokat, hétfőtől kedd estig több mint 120 milliméter csapadék esett Dubajban, ami normális esetben az egész évi átlagos mennyiség, írja a Guardian.

link Forrás

A víz elárasztotta a házakat és az utakat, megbénult a közlekedés, a hatóságok tartálykocsikkal próbálták kiszivattyúzni a vizet. Nem megszokott, hogy ehhez hasonló esőzések vannak a térségben, ezért nem is igazán építettek ki megfelelő csatornahálózatot az esővíz elvezetésére.

A világ egyik legforgalmasabb repülőterén, a Dubaji nemzetközi repülőtéren is voltak fennakadások, több járatot más reptérre irányítottak.

link Forrás

A közösségi médiában közzétett képek szerint a Dubai Mall és a Mall of the Emirates bevásárlóközpontokat is elöntötte a víz, de egy metróállomáson is bokáig ért a víz. Villámok is voltak, amik közül több a 828 méteres Burdzs Kalifába csapott.

photo_camera Fotó: STRINGER/Anadolu via AFP

A Nemzeti Meteorológiai Központ felszólította a lakosokat, hogy tegyenek meg minden óvintézkedést és maradjanak távol az áradással érintett területektől.

photo_camera Fotó: GIUSEPPE CACACE/AFP

Az Egyesült Arab Emírségek kormányzati médiahivatala az X-en azt írta, hogy a felhőszakadások kivételes éghajlati eseménynek számítanak, és hogy még több eső várható. Áradások voltak a közelben lévő Bahreinben, valamint Ománban is, ahol 18-an meg is haltak.