Nagyon gyorsan lezavarta a kampánynyitót Orbán

április 19., 13:18

A béke színe a narancs

„Két esztendővel ezelőtt a NATO-ban közösen meghúztunk egy világos vörös vonalat” – mondta Szijjártó. Ezen vonal alá azt írták, hogy a NATO nem lesz részese ennek a konfliktusnak. Szijjártó szerint mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a NATO és az oroszok között ne jöjjön létre közvetlen konfrontáció.

photo_camera Fotó: Hír TV

Két hete a külügyminiszter szerint megkezdődött ennek a vonalnak a kiradírozása. Azt mondta, a magyarok egyedül döntöttek úgy, hogy már a tervezésben sem fognak részt venni. Szijjártó azt mondta, hogy a hangulat drámaiságát jól mutatja, hogy most is megállítják a folyosókon, és kérik, hogy álljanak ellen a brüsszeli nyomásnak.

Mi magyarok nem akarjuk, hogy hazánk területén akciókat hajtsanak végre, mondta Szijjártó, aki szerint a többiek velünk ellentétben ezt akarják, és ezért be akarnak minket rángatni ebbe az őrültségbe. A következő pár hónap Szijjártó szerint erről fog szólni, és folyamatos lesz az országon a nyomás, hogy vegyünk részt a fegyverszállításokban és az ukrán katonák kiképzésében.

Júniusban a háború vagy béke, sőt a világháború vagy a béke kérdésében fogunk dönteni a külügyminiszter szerint. Ahhoz, hogy Európába visszatérjen a reményt a béke iránt, egy szuverenista, jobboldali fordulat kell. „Június 9-én a béke színe a narancs, a béke neve a Fidesz” – mondta Szijjártó.