Arab telivér ménes is lehet Mészáros Lőrinc borászának történelmi francia szőlőbirtokán, amiből szállodát csinált

üzlet
április 21., 09:10

Mostantól az év fáradalmait egy magyar tulajdonban lévő francia történelmi szőlőbirtokon is kipihenheted, melynek története egészen a XIII. századig nyúlik vissza és egykoron Castillon herceg tulajdona volt. A jelek szerint ugyanis megnyitott Mészáros Lőrinc borászának bordeaux-i birtoka a látogatók előtt. Kalocsai László még három évvel alapított Franciaországban céget, és megvásárolt egy neves, díjnyertes borokat készítő bordeaux-i szőlőbirtokot. A XVIII. században létrehozott Chateau de Clotte vételára és finanszírozása nem volt ismert, de a szomszédos chateau tulajdonosa szerint korábban hatmillió euróért (akkori árfolyamon több mint kétmilliárd forintért) árulták a szőlőbirtokot. A csaknem 50 parcellát magába foglaló területhez pince és műemlék jellegű épületek is tartoznak.

Tavaly pedig szintet lépett a vállalkozás: a francia cégnyilvántartás szerint ugyanis Kalocsai László egy újabb céget hozott létre Winemajor Receptif néven szeptemberben. Ebben azonban már nem egyedüli tulajdonos, mint a szőlőbirtokot megvásárló Winemajor SAS-ben; 50 százalékban társtulajdonosa a tokaji borász, Bai Edit. Ők ketten már jó ideje együttműködnek, hiszen közösen birtokolják a Winemajor Hungary Kft.-t is.

A francia Winemajor Receptif fő tevékenységi köre turisztikai és szálláshely-szolgáltatás, ami az első jele, hogy a három évvel ezelőtt megvásárolt Chateau de Clotte-ból szállodát csináltak. A vásárlásról beszámoló 24.hu szerint az ingatlanon felújításokat terveztek, hiszen egy francia tervezőiroda honlapján megtalálták a chateau terveit. Bár ez az anyag már nem elérhető, egyéb információk mégis megerősítik a felújítás tényét.

Történelmi szőlőbirtok feszített víztükrű medencével
photo_camera Történelmi szőlőbirtok feszített víztükrű medencével Fotó: Booking.com

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.