Sulyok Tamás: Európa felújított templomává válhatunk, ahova erőt meríteni jönnek az emberek

ÉLET
április 21., 11:33

Sulyok Tamás a több mint 2 milliárd forintos kormányzati támogatásból felújított jáki Szent György-templom újraszentelésén mondott beszédet.

A köztársasági elnök azt mondta, hogy Európa felújított templomává válhatunk, ahova erőt meríteni jönnek az emberek. Szerinte újra egymáshoz kell épülnünk, minden akadályt, félelmet, bizonytalanságot, bizalmatlanságot félretéve. Akkor is, ha ez nem könnyű a hűtlenség korszakában, amiben elveszítjük a kapcsolódás kegyelmi ajándékát.

Sulyok szerint a család lebontásának, a közösségek erodálásának, a magány elhatalmasodásának, az erkölcsi értékek elhagyásának vagyunk tanúi, ezért szomjazzuk a megtartó közösségeket, mint a spirituális többletet biztosító Isten közelségét.

Sulyok Tamás
photo_camera Sulyok Tamás Fotó: Sándor-palota/Érdi Róbert/MTI/MTVA

Sulyok azt mondta, a felújított templom annak is megnyilvánulása, hogy a magyarság megbecsüli, megőrzi és ápolja, amit örökül kapott. Szerinte büszkék lehetünk rá, hogy Magyarországon még van akarat, szándék és kellő forrás, hogy a templomok megújuljanak.

Az újraszentelésen a térség fideszes parlamenti képviselője, V. Németh Zsolt is beszédet mondott. Megköszönte a kormánynak, hogy programot hirdetett a templomok felújítására, és a 3700 megújuló templom közé a jákit is beemelte.

V. Németh azt mondta, a keresztény elveket valló kormányzat arra törekszik, hogy annak szentelje figyelmét és anyagi erőforrásait, amit értékrendje alapján jónak lát, hasznosnak vél és Istennek is tetsző.

(via MTI)