Nézők közé csapódott egy autó egy Srí Lanka-i versenyen, heten meghaltak

külföld
április 22., 04:22

Hét ember meghalt és 21 megsérült a Srí Lanka-i Fox Hill Supercross autóversenyen, miután egy versenyautó a nézők közé hajtott, írja a BBC. A halottak között volt négy versenybíró, valamint nézők, köztük egy nyolcéves kislány, közölte a hadsereg. A sofőrről, állapotáról és arról, hogy vádat emelnek-e ellene, nem mondtak semmit.

photo_camera Fotó: -/AFP

Szemtanúk szerint a baleset nem sokkal azután történt, hogy egy másik autó felborult a pályán. A bírók sárga zászlók lengetésével próbálták lelassítani a járműveket a helyszín körül, de ahogy az autók elszáguldottak mellettük, az egyik letért a pályáról, és az ott álló nézők közé csapódott. Öt ember a helyszínen életét vesztette, ketten később a kórházban haltak meg. Többen továbbra is kritikus állapotban vannak.

Márciusban hasonló módon vesztette életét öt ember, köztük egy kislány az Esztergom–Nyerges ralin. A magyar autósport történetének egyik legtragikusabb balesete egy lassítónál történt, a versenyautó egy nézőktől elvileg elzárt területre csapódott, ahol valójában 50-100 ember volt. A lassító személyzetének látnia kellett az ott szurkoló embereket, mégsem történt semmilyen intézkedés.