Cseh Katalin felkérdezte Magyar Pétert

POLITIKA
április 28., 12:33
Cseh Katalin a Momentum kampányindító rendezvényén 2024 április 19-én a CEU-n
photo_camera Cseh Katalin a Momentum kampányindító rendezvényén 2024 április 19-én a CEU-n Fotó: Kristóf Balázs/444

Magyar Péter szombat este Puzsér Róbert társaságában vázolta politikai elképzeléseit. Sok minden más mellett beszélt az Európai Unió és Magyarország viszonyáról is, és elismételte álláspontját arról, hogy nem hisz az európai egyesült államok elképzelésében, ellentétben a Demokratikus Koalícióval, továbbá azzal sem ért egyet, ha egy magyar EP-képviselő az uniós pénzek felfüggesztéséért dolgozik, mert az árt Magyarországnak.

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője magára vette utóbbi megjegyzést, ami kézenfekvő is, mivel egyetlen magyarként ő vett részt a jogállamisági mechanizmus kialakításában.

link Forrás

„Már többször hallhattuk Magyar Pétertől azt az ellenzék irányába megfogalmazott kritikát, hogy az Európa-politikánk a magyarok érdekei ellen menne. Mi ezzel határozottan nem értünk egyet” – írta szombat délután a Facebookon Cseh, aki szerint a jogállamisági mechanizmus magyar érdekeket véd uniós szintén, Orbán Viktor érdekeivel szemben.

„Magyar Pétertől a szlogeneken túl konkrétumot még keveset hallottunk, reméljük ezek is megérkeznek így a kampányhajrában. Ezek szerint ő és pártjának EP-képviselői azon dolgoznak majd Brüsszelben és Strasbourgban, hogy a Bizottság ne követeljen jogállami és antikorrupciós garanciákat, adja csak oda Orbán Viktornak a felfüggesztett pénzt?”

Cseh szerint évekig tartott annak a koalíciónak a megteremtése, ami hatékonyan képes fellépni az uniós pénzek szabadrablása ellen, ezért is fontos, hogy Magyar mit gondol a kérdésről. Nem Brüsszel fogja leváltani Orbánt, de az uniónak szerint védenie kell a magyar állampolgárok érdekeit is. (hvg.hu)