Karácsony: Szentkirályi a kártékony egérárpát erősítette azzal, hogy lekaszálta a méhlegelőt

belföld
április 30., 18:45

So 2021, már megint a méhlegelő vs elhanyagolt közterületek körül forognak a motoros lengőkaszák a kampányban, épp úgy, mint amikor három éve egy lelkes fidelitasos különítmény esett neki a Főkert Vadvirágos Budapest programjában szándékosan meghagyott foltoknak, mert jó ötletnek tűnt műanyagzsákokba vágott zölddel demonstrálni, hogy az csak gaz, a Főváros meg parlagon hever.

Akkor még Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere is jelezte az akció után, nem biztos, hogy ez a legtökéletesebb politikai performansz: „fogadják el, hogy igenis mindennek lehet egy kis helye a környezetünkben, és nem csak az önös érdekek és énközpontú szemlélet röghöz kötése az egyetlen irány”.

Azóta a méhlegelők elleni lázadás csak magasabb szintre emelkedett, Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje hétfőn a Pillangó utcánál, a Kerepesi úton a kétirányú forgalmat elválasztó osztósávban jelent meg kapával-kaszával, fehér vegyvédelmi ruhában, mondván, vadvirágos Budapest helyett gazdátlan elhanyagolt dzsungelt kaptak a fővárosiak Karácsony Gergelytől. Egy csokor lekaszált egérárpát ezután csokorba is kötött Karácsonynak.

A főpolgármester kedden kicsit lassan ébredhetett, legalábbis délután lett, mire kiment a ki nem mondva Vitézy Dávidot is lefideszesező reakciója „most volt módom megnézni a Fidesz B jelöltjének tegnapi produkcióját” felütéssel.

link Forrás

Karácsony szerint a biodiverzitás háromszorosára nőtt az elmúlt években azon a területen, ahol Szentkirályi Alexandra akcióba lépett. „Most sikerült belevágni a virágba is, igazán kár. Amúgy ez az útpályát elválasztó úgynevezett osztósáv, vagyis olyan zöldfelület, amelyet a forgalom miatt nem lehet használni kutyasétáltatásra, játszótérnek vagy bármire, ezért éppen arra szolgál, hogy engedjük átalakulni vadvirágossá. Már ha neki nem esik valaki kaszával…” - zümmögi posztjában a főpolgármester, kiemelve, hogy a lekaszált, kártékony egérárpának éppenhogy segít megerősödni, ha lekaszálják.