Kormányinfó Hszi árnyékában

május 09., 12:38

A baloldalon belül roncsderbi zajlik

Az SZJA-gyermekkedvezmény elinflálódásáról kérdezte az RTL Gulyást, a miniszter azt mondta, összességében lényegesen kisebb segítség a magyar családoknak most ez a kedvezmény, mint a bevezetéskor. A prioritási listán elől szerepel az emelés, ha lesz rá forrás, változtatnak rajta.

Gulyás az EP-választások kapcsán optimista, de nem jósol. A Tisza Párttal kapcsolatban azt mondta, a baloldalon belül roncsderbi zajlik.Szerinte még csak most indult a kampány, a lényegi rész az utolsó egy hónap, fideszes politikusok járják az országot, és próbálják hangsúlyozni a választások fontosságát. Van esély arra, hogy ezek sajtónyilvános események legyenek és ne utólag értesüljünk? – kérdezte az RTL, de Gulyás nem válaszolt érdemben.

Azt is mondta, tárgyalni fogja a kormány a felsőoktatási intézmények bér- és támogatási helyzetét, azon vannak, hogy segítsenek az egyetemeknek. Szerinte a kormány az elmúlt 2-3 évben a területre fordított forrásait nagy mértékben emelte. Azt mondta, az állami egyetemeknél is volt bér, bár kevesebb, mint az alapítványi egyetemeknél. Igaz, a modellváltók átálltak bértömeg gazdálkodásra, vállaltak is minőségi kritériumokat, ezeket teljesítették. Szerinte a modellváltás lehetősége mindenki előtt nyitva áll.

Az RTL kifogásolta, hogy rendszeresen nem hívják meg őket kormányeseményekre. „De milyen jó, hogy most itt tudnak lenni, különben a Sándor palotában lennének” – mondta Gulyás, hozzátéve, hogy nem eddig sem és ezután sem foglalkozik sajtómeghívókkal.