Kormányinfó Hszi árnyékában

május 09., 13:08

Majd a Blikkből megtudjuk, elviszi-e Szijjártó lángosozni Hszit

A Telex arra volt kíváncsi, mit szól Gulyás ahhoz, hogy a Budapest Környéki Törvényszék ideiglenesen felfüggesztette a gödi akkumulátorgyár működését, illetve ahhoz, hogy a Samsung egyelőre nem tette ezt meg.

A miniszter szerint ha ilyen döntés született, azt végre is kell hajtani, az viszont, ha ez még nem történt meg, Gulyás meglátása alapján (bár ugye miniszterként ügyvédi praxist nem folytathat, de szívesen ad sutyiban tanácsot) valamilyen olyan körülmény miatt lehet, amire látatlanban nem tudunk válaszolni.

Amit viszont mindannyian vigyünk magunkkal a Kormányinfóról:

Ha van egy bírósági ítélet, azt a Samsungnak, a magyar kormánynak, a magyar újságíróknak is be kell tartani.

Volt egy kis vita arról, hogy miért nem hívták meg a sajtó egy részét a kínai elnök és a magyar miniszterelnök fél 6-kor tartandó sajtótájékotatójára, erre nem csak Gulyás, de a szóvivő Vitályos Eszter is azt mondta: nem foglalkoznak sajtómeghívók kézbesítésével, bár azt nem mondták meg, akkor mégis kinek kéne szólni, hogy a magyar nyilvánosság tájékoztatását végző lapok közül mi alapján maradnak le egyesek a meghívásokról.

Ne tudtuk meg azt sem, hogy a hivatalos programokon kívül lesznek-e kötetlen programjai is a kínai elnöknek (elviszi-e például őt is lángosozni Szijjártó Péter), erre azonban sajnos Gulyás is csak annyit tudott mondani:

„Majd megtudjuk a Blikkből.”