Kormányinfó Hszi árnyékában

május 09., 12:28

Pár héten belül lezárulhat a reptér eladása

A Della, a 24.hu gazdasági podcastja arra volt kíváncsi, hogy miután mostanra elértük az éves terv 100 százalékát a a költségvetési hiány tekintetében, mit tervez a kormány.

Gulyás szerint várakozó állásponton vannak, de a 2 százalékos deficithiány-csökkentés, amivel a kormány tervez, még békeidőben is nagy vállalás lenne. A miniszter szerint azonban az elmúlt 3-4 hónap adatai alapján tudják majd tartani magukat ehhez a célhoz, azt pedig, hogy be kell-e avatkozni az idei költségvetésbe, legfeljebb az év felének eltelte után lehet majd megmondani.

Gulyás szerint elképzelhető, hogy egyes beruházásokat át kell majd ütemezniük (ahogy például a szuperkórházas beruházás is így járt),de el nem marad semmi, legfeljebb megcsúszik.

A repülőtér eladásával kapcsolatban annyit mondott: belátható időn belül lezárulnak a tárgyalások, a most ismert határidő „néhány hét”.

Ahogy a Budapest-Belgrád vasútvonal átadásával kapcsolatban csak annyit mondott, nem tud pontosat mondani, de 2025-2026-ra emlékszik.

Hány mandátummal számolnak az EP-választáson?

Gulyás nem jósolni szeretne, hanem a választópolgárok bizalmát kéri. Ha lennének is belső méréseik, akkor sem osztaná meg a Kormányinfón - monda, arra pedig, hogy meglesz-e az előző választáson megszerzett 13 mandátumuk, szintén csak annyit válaszolt, hogy „majd eldöntik a választók”.