Listavezetők vitája élőben, Deutsch és Magyar Péter nélkül


71 poszt
Időrend
május 17., 21:23

Köszönjük a figyelmet!

A közönség megtapsolta az EP-listavezetőket, akik elfogadták a meghívást, a vitának vége, búcsúzunk mi is!

május 17., 21:16

Donáth: A politika nem csak arról szól, hogy mit tettünk le az asztalra, hanem hogy milyen értékeket képviselünk

A Momentum politikusa büszke arra, hogy munkájuk miatt megrendült az Orbán-rendszer. Hittek abban, hogy ami szívükön, az a szájukon is, ők nem újrabrandelni akarják a jelenlegi rendszert, nem akarják kiszolgálni az orbánizmust és kádárizmust.

Azt mondta, megalkuvás nélkül ki fognak állni a szélsőségek és a kirekesztés ellen, ezért támogatják a kisebbségek egyenjogúságát, a melegek házasságát és az örökbefogadást, de büszkén beleállnak a választás szabadságába is, legyen szó akár az életvédelmi döntésről. Ez az a liberális politika, amire a támogatást kér, és amiért mások nem állnak ki.

május 17., 21:16

Dobrev: Ne legyünk kishitűek, nincs időnk 26-ig várni

Nem alkalmas az emberek politikai képviseletére, aki 16 éve nem mer vitatkozni, nem meri a választópolgároknak megmutatni, hogy mit képvisel. A demokrácia alapja, hogy a választók megtudják, mire adják a szavazatukat. Én erős Európát, erős Magyarországot és Európai Egyesült Államokat képviselek, ez több, mint program, ez az én hitvallásom – mondta az utolsó záróbeszédben Dobrev Klára. Szerinte ma Magyarországon többségében vannak az európai magyarok, azok, akik nem akarják, hogy a kormány kirángassa az országot az EU-ból. "Ne legyünk kishitűek, ha meg tudjuk mutatni az erőnket június 9-én, akkor el fogjuk érni, hogy ez a rendszer hamarabb megbukjon, mert nincs időnk 26-ig várni".

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444


május 17., 21:11

Közösséggel és Robon Hood Alappal zár Le Marietta

A Kutyapárt mindig a közösségi működésre és a közösségek együttműködésre épít, az EP-ben is így fognak dolgozni. Azt szeretnék, hogy minél több beleszólása legyen a magyaroknak abba, hogyan születnek a döntések az Európai Parlamentben. Emellett ismét beszél Le Marietta arról, hogy létrehozzák a Robin Hood Alapot.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444


május 17., 21:11

Záróbeszédek jönnek

Toroczkai kezd. Sajnálatát fejezet ki megint, hogy Magyar és Deutsch nem jelent meg, férfiként gyáva módon megfutamodtak, pedig fontos lett volna tisztázni, hogy ők, akik nemzeti politikát hirdetnek - de valójában globalisták -, hogyan szolgálták volna a magyar érdekeket. Megismételte az állítását, miszerint aki azt üzeni, hogy a Fideszt június 9-én meg lehet buktatni, az hazudik. Azt kell átgondolni, hogy ki képviseli a következő 5 évben Magyarországot az EU-ban.

május 17., 21:07

Dobrev: A biztonsághoz az kell, hogy egy erős Európa tudjon ránk vigyázni

És a DK-MSZP-Párbeszéd képes erős Európát létrehozni.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444


május 17., 21:06

Dobrev: erős nemzetállamok csak erős Európában képzelhetők el

Dobrev szerint a jobboldal legnagyobb hazugsága, hogy az egyesült Európa minden döntést magához von. Ha a Fidesz büszke a szuverenitásra, akkor miért vette el az önkormányzatok jogait? Szerinte az fáj a Fidesznek, hogy az EU egységesülése gátat vet a korrupciónak és a lopásnak.

május 17., 21:06

Toroczkai a német EU-kilépésről és az EU végéről beszél

Toroczkait nem lepi meg, hogy nem hallott semmit a balliberálisoktól arról, hogy mi a tervük arra, ha az EU szétesik. Mi van, ha Németország kilép az EU-ból? Akkor megszűnik az EU. Az országot a rendszerváltás óta kirabolták, rákapcsolták az EU lélegeztetőgépére. Erre csak a Mi Hazánknak van válasza, ez a Virradat-program.


photo_camera Fotó: Németh Dániel/444


május 17., 21:03

Le Marietta: Integrálják a magyar egészségügyet a németbe!

Az EU-nak egy nagyon fontos kérdésben kellene előrelépnie: oktatás. Elő kellene írni a tagállamoknak, hogy minden gyerek minőségi oktatáshoz jusson. Minden más ügyben tárgyalások kellenek, ebbe be kell vonni a magyarokat is, ezt közösségi alapon kell eldönteni. Ha nagyon siettetni akarja valaki az integrációt, integrálják a magyar egészségügyet a németbe!

május 17., 21:02

Az USA geopolitikai hegemóniájának vége

Átalakulóban van a világrend, Donáth szerint a legfontosabb kérdés, hogy hova gondoljuk Magyarországot a világban. Erős Európa kell, ha lemond, hogy nagyhatalomként lépjen fel, akkor a fejünk felett döntenek majd a fontos kérdésekről. Az ország létérdeke, hogy egyértelműen kinyilvánítsa, hogy a NATO része akar lenni. Ez nem azt jelenti, hogy mi nem szólunk bele a dolgokba, hanem ott ülünk az asztalnál, ahol a döntéseket hozzák.

május 17., 21:01

Az utolsó téma: az uniós hatáskörök mélyítése

Hol kellene a nemzetállami jogköröket és hol az uniósokat. Erről Donáth Anna beszélhet először.

Közös határvédelem, közös hadsereg, közös pénzügyek. De szükségünk van kulturális értelemben szuverénnek lenni, ilyen kérdéseket magunknál tartani. Nem lehet Európai Egyesült Államokról beszélni, ahol ennyire eltérő alapok vannak.

És még folytatta volna, de elfogyott az ideje.

május 17., 20:59

Toroczkai: Az EU folyamatosan leszakad

Az Európai Unió folyamatosan leszakad, főleg az innováció miatt, a kreativitás elvész. A világ GDP-jének 18 százalékát adja most az EU, ha így folytatódnak a trendek, ez 2040-re 14 százalék lesz.

május 17., 20:59

Toroczkait zárja a témát

Azt mondta, részben már nyert pert a Metával szemben, a bírók arra kötelezték a platformot, hogy állítsa vissza az Instagram fiókját, ezt azonban egy éve nem tették meg. Ő nemzetek Európáját szeretne, az USA említése pedig jól mutatja a szólásszabadsághoz való hozzáállást, példaként a TikTok betiltását említette. „Önök döntik el, hogy mit nevezünk gyűlöletbeszédnek” – mondta, ő nem szeretné ha gyermekeit bombáznák a Pride hirdetésével, szerinte semmilyen szexuális jellegű propagandának nem szabadna eljutnia a gyerekekhez.

május 17., 20:57

Dobrev: Stratégiai autonómia kell, nem pökhendi miniszterelnök

Dobrev szerint ez ennél sokkal fontosabb és a magyar emberek hétköznapi életét érintő kérdés. Stratégiai autonómia kell, önálló európai haderő és védelmi ipar. Kell élelmiszer-biztonság. A stratégiai nyersanyagokból önellátás kell. És kell közös európai külpolitikai és biztonságpolitika. Nekünk, magyaroknak ez ad egyedül lehetőséget arra, hogy ott üljünk a tárgyalóasztalnál - ha nem egy ilyen pökhendi, mindenkivel összevesző miniszterelnökünk lenne, a magyarok hangja is érvényesülne a világban.

május 17., 20:55

A harmadik téma: az EU szerepe a globális rendszerben

Az EU-nak stratégiai autonómiát kell-e kiépítenie vagy inkább az Egyesült Államokkal kellene tandemben mozognia?

Le Marietta: Oroszország rossz. Kína rossz. Amerikai lehetne jobb.