Gulyás szerint nem igaz, hogy érzékeny adatok kerültek volna ki az orosz hekkertámadás során

május 23., 10:05

Ki hazudik az ügyben?

Aki azt állította, hogy titkos, bizalmas adatok nem kerültek ki – mondta Gulyás Telex kérdésére a támadásról. 2022-ben, amikor erről kérdezték a kormányt, miért nem árulták el a részleteket, most azonban elég részletesen beszélt erről. Nem lett volna jobb akkor is ezeket elmondani? „Akkor is egyértelművé tették, és most is, hogy titkos információk nem kerültek külföldi kézbe”, ezért nevezte kampányhazugságnak Szijjártó.

Megismételte megint, hogy támadások mindennaposak, ezek minden égtájból érkeznek, Magyarországgal szövetséges országokból is. Ha szövetségestől érkezik támadás, akkor is így reagáltak volna, mondta Gulyás.Folyamatosan fejlesztik a rendszereket, amik védik a kormányzati hálózatot. Nem kapott arról tájékoztatást, hogy lecseréltek volna gépeket, de a támadás nem okozott semmilyen kárt.

Magyarország a nemzetközi jogszabályok szerint ismeri el Ukrajnát, ugyanakkor Kövér László nem véletlen mondta azt, hogy Ukrajna egy nem létező állam, szerinte az ország nyugati segélyek nélkül nem tudna sokáig működni.