A Margitszigetre vonult a Békemenet, ahol Orbán Viktor 35 percig beszélt, és ismételgette: háború

június 01., 13:38

Orbán figyelmeztet, nem lehet rutinból lenyomni

A jövő hét lesz az igazi kampány - mondja Orbán. A nap mindenkinek 24 óra, de aki korábban kel, annak hosszabb. "Mi vagyunk a korán kelők, aki korán kel, választást nyer."

A legendás fideszes hajrá kell, amivel letolják az ellenfelet a pályáról. Hoz egy sporthasonlatot: óriási gólhelyzet, már csak be kell lőni - vagy piszkálni, pöckölni, stb... -, de el is lehet hibázni.

Ha lezserkednek, a végén még elhibázhatják - ismételte meg a figyelmeztetést Orbán. "A kormányzati munkában a rutin előny, a tapasztalt kéz biztosabban fogja a kormányt. De a kampányban a rutin méreg. Kampányban a rutin öl. A megszokott győzelem elkényelmesít."

A kényelmes ember a kanapéról akar szurkolni és nem feszül meg - ragozza tovább. Arról beszélt, közös akarat, szív és szenvedély kell a győztes választáshoz. Papírformagyőzelem nincs: szenvedély és győzelem, vagy rutin és vereség. Nincs más út. Ahogy a házasságban mondják, a test kevés, szerelem is kell. Más hasonlatot is hoz: a legjobb autó sem megy üzemanyag nélkül.

A szenvedély a jobboldal üzemanyaga, nagy közös szerelem Magyarország. Azért vannak itt, hogy feltankoljanak - mondja.