Orbán Magyar Péterről: Bonyolította az életünket

június 10., 18:08

Karácsony: Budapest köztársaság, és nem lesz belőle részvénytársaság

„Budapest szabad, zöld és szolidáris város, és az is marad” – írta ki Facebookra Karácsony Gergely, aki minden bizonnyal marad Budapest főpolgármestere. Azt írja, a győzelem azoké, „akik nem engedték magukat becsapni”, „akik nem engedik, hogy megtörjék Budapest gerincét” és „akik ragaszkodnak a szabadsághoz, a demokráciához, a sokszínűséghez, az elfogadáshoz, az autonómiához”.

photo_camera Fotó: Kristóf Balázs/444

„Budapest újkori történetének talán legnehezebb öt éve után, a lejáratásomra költött tízmilliárdok és az ellehetetlenítésem miatt a várostól elvett százmilliárdok után, a ránk küldött propaganda és titkosszolgálat után, a szavazók becsapását célzó fideszes kampányterv után több szavazatot kaptam, mint 2019-ben, sőt, az összes választókorú budapestire vetítve többen szavaztak rám, mint bármelyik főpolgármesterre az elmúlt harminc évben.” Azt írja, az új Fővárosi Közgyűlés nyugodt működtetése azt a képességet igényli, amit ő a legnagyobb politikusi erények közé sorol: „az együttműködés képességét. Velem csak az nem tud együttműködni, aki nem akar. És az, aki a NER érdekeit, vagy magánérdekeket a közérdek elé helyez”.

Zárásképpen azt írja, „minden adott ahhoz, hogy közösen végrehajtsuk azt a programot, amivel megerősítjük a város ellenállóképességét a klímaváltozással és a lakhatási válsággal szemben, amivel zöldebbé, egészségesebbé tesszük ezt a várost, amivel jövőt adunk Budapestnek. Azt a programot, amire tegnap felhatalmazást kaptam”.