Orbán Magyar Péterről: Bonyolította az életünket

június 10., 16:48

Orbán: Budapest csődben van, segítségre szorul

Karácsony Gergely megnyerte a fővárosi választást, mondta Szabó Tímea (Párbeszéd), aki azt kérdezte: befejezi-e végre a budapestiek ellen indított permanens háborúját? Kifizeti-e az Egészséges Budapest programból fennmaradó 25 milliárd és a Lánchídért járó 6 milliárd forintot vagy tovább hadakozik 2 millió ember ellen?

Orbán tiszteletben tartja a választások eredményét. A miniszterelnök szerint egy országos összefüggésben kell tekinteni azt, hogy Budapestnek mennyi jár. Nehéz hónapok jönnek Budapesten, mert a főváros csődben van, segítségre szorul. Orbán emlékeztetett a Párbeszéd frakciót elhagyó Tordai Bence szavaira, aki szerint a Párbeszéd nem megállapodást kötött a DK-val, hanem az önfeladás volt.

photo_camera Gulyás és Rogán figyel Fotó: Németh Dániel/444

Szabó szerint Orbán hazudik, amiért 25 milliárd forintot nem fizetett ki.

link Forrás

Orbán szerint megkímélhetjük a parlamentet attól, hogy a választási eredményeket értelmezzük, de ilyen sok szavazatiot EP-választáson még soha nem kapott a Fidesz. Orbán azt mondta, minden pénzt kifizetett a kormány Budapestnek. Orbán megérti, hogy a kormányt akarták leváltani, de végül a választók a Párbeszédet váltották le a DK-val együtt. Orbán szerint, bár Szabó ezzel vádolta Szentkirályi visszahívása kapcsán, nőket beáldozni nem szokás a Fideszben.