Hadházy Ákos is nekiment az ATV-nek

belföld
június 11., 09:43

Magyar Péter hétfőn este két perc után kisétált az ATV stúdiójából, majd egy Facebook-posztban azt írta, ami az ATV-ben történt, „az egy előre előkészített provokáció volt”, és egy nevek nélküli listát tett közzé, hogy az ATV dolgozói közül kik tagjai a Hit Gyülekezetének. Az ATV erre azzal reagált, hogy szerintük „rossz történelmi kort idéz”, hogy Magyar Péter „listázni” kezdte az ATV munkatársait.

Ezután lépett be a képbe Hadházy Ákos független képviselő, hogy egy Facebook-posztban leírja, ő már több mint három éve nem járt az ATV stúdiójában, és szerinte „sokkal előbbre tartanánk, ha több politikus is így tett volna”.

Írását azzal indítja, hogy nem akarja védeni vagy elítélni Magyar Pétert azért, amit tett vagy posztolt, viszont erre kapcsolódva úgy látja, „az ATV-ről újra és újra beszélni kell, akkor is, ha megint egymillió forintos sérelemdíjért perelnek (elvesztenék megint, mint legutóbb), mert a hibrid rezsim által felépített demokrácia színház fontos díszlete ez a csatorna, még akkor is, ha a benne dolgozók közül egyáltalán nem mindenki szeretne csak szerepet játszani”.

Hadházy azt írja, „az ATV egyetlen feladata a független média látszatának fenntartása”, ahol „a királyi család ügyei például tabunak számítanak”, és „egészen biztos, hogy proaktívan, saját anyagban az ATV az Orbán család mesés gazdagságáról alig-alig tudósít”. Szerinte „teljes tévedés azt hinni, hogy az Egyenes Beszédben érvelve bármilyen választás megfordítható lenne és az ATV helyettesíteni tudja a szabad közmédiát. Ez csak a hatalom által szándékosan fenntartott látszat. Az Egyenes beszédet 100-150 ezer ember nézi. A maradék 8,5 millió választópolgár viszont nem”.

Hadházy posztját azzal zárja, hogy nem Magyar Péter kivonulása vagy annak a módja volt a baj, „hanem az, hogy egyáltalán bement abba a stúdióba”. Nem sokkal Hadházy előtt egyébként Rácz András Oroszország-szakértő is megszólalt a témában, szintén egy Facebook-posztban írt arról, hogy Magyar Péter helyében ő is kijött volna a stúdióból.