Nagynehezen behúzták a franciák

június 17., 17:35

Gulácsi Péter: Tudjuk, hogy bravúrra van szükségünk a németek ellen, mert lépéshátrányban vagyunk

Az M4 Sportnak adott interjút a magyar válogatott kapusa, azt mondta, a csapaton belül is sokat beszéltek arról, hogy a a válogatott elmúlt éveire nem jellemző egyéni hibák sorát vétették a Svájc elleni mérkőzés első félidejében.

photo_camera Gulácsi Péter a Svájc elleni mérkőzésen. Fotó: JAVIER SORIANO/AFP

„Ez ránk nem jellemző. De a hiba mindig csak a jéghegy csúcsa, arra voltunk kíváncsiak, mi van alatta és mi az a helyzet, ami a hibához vezet, mi az, ami esetleg bizonytalanná tesz játékosokat. Remélem, ezt sikerül kiküszöbölnünk, mert a német csapat is magas minőséget képvisel és megbüntetik a hibákat”

– mondta, hozzátéve, hogy az első félidőben taktikai hibákat is vétettek, ami miatt bizonytalanok voltak. Szerinte a második félidőben jobban játszottak, az utolsó néhány percig meccsben voltak, ebből kell erőt meríteniük. Adtak 45 perc előnyt az ellenfélnek, de szerinte így is kiélezett meccset tudtak játszani, „ez azt mutatja, hogy helyünk van itt és versenyképesek vagyunk ezen a szinten, 90 percre van szükség a németek ellen”. Azt mondta, bravúrra van szükség a németek ellen,

„mert lépéshátrányban vagyunk, mindent meg fogunk tenni, hogy ez sikerüljön, mint három éve a franciák ellen.”

A németekről azt mondta, jól kezdtek, jó formában vannak, de bíznak saját erényeinkben. Szerinte csapatként kell jól védekezni, mindenkire szükség lesz, az első vonalnak is jól kell zárnia, a középpályásoknak pedig tartaniuk kell a pozíciót, és az is biztos, hogy a szerencse is kelleni fog.