Nagynehezen behúzták a franciák

június 17., 18:18

Ütőképes osztrákok, világklasszis franciák

Az osztrák válogatott szövetségi kapitányáról, Ralf Ragnickról sokaknak a dicstelen Manchester Unitednál töltött időszaka juthat eszébe. A német szakembernek a csapat rossz teljesítménye mellett a Cristiano Ronaldóval való konfliktusairól is folyamatosan magyarázkodnia kellett.

2022-ben, miután távozott Manchesterből kinevezték az osztrákokhoz, ahol újra erőre kapott. Ragnick nagyszerűen nyúlt a csapathoz, 2022 szeptembere óta csak egyszer kaptak ki.

Az osztrák keret főleg német bajnokságban játszó osztrákokból áll, de Ragnick kapitánysága alatt egyre több játékos került be az osztrák bajnokságból is. A 2021-es Eb-n mindössze kettő Ausztriában játszó szerepelt a keretben, az idei Eb-n már heten vannak.

A franciák komoly feladat elé állíthatják Ragnick csapatát, legutóbbi találkozásukkor, 2022-ben az osztrákok simán kikaptak 2-0-ra.

photo_camera Fotó: FRANCK FIFE/AFP

A francia válogatott az Eb egyik legnagyobb esélyese, ezen az sem változtat, hogy a játékosokról az utóbbi napokban inkább a politikai kommentjeik, és nem a futball miatt cikkeztek.