Török és portugál győzelem a csoportkör első fordulójának zárónapján

június 18., 18:15

Portugália átgázolt a selejtező csoportján, de mire mennek az Eb-n?

A portugál válogatott csalódáskeltő világbajnoki szereplése után a szövetség kirúgta a 2014 óta kapitányként szolgáló Fernando Santost, helyére Roberto Martínez került, akit szintén csalódáskeltő világbajnoki szereplés miatt rúgtak ki a belgáktól.

Az új kapitánnyal Portugália minden meccsét megnyerte a selejtezőben, 36 lőtt gól mellett csak 2 kapott gól volt a mérlegük. Az Eb előtti felkészülési meccseken akadt meg a szekér először, a szlovénektől és a horvátoktól is kikaptak.

photo_camera Cristiano Ronaldo és Roberto Martínez
Fotó: DAVID INDERLIED/dpa Picture-Alliance via AFP

Portugália ellenfele az a Csehország, ahol a kijutást követően mondott le a szövetségi kapitány, a gyenge selejtezőbeli szereplés miatt. A mindössze hat kapott gól imponáló, de lőtt gólokban az Eb-re kijutó csapatok közül holtversenyben ők lőtték a legkevesebbet.

Az új kapitány, Ivan Hašek négy győzelemmel nyitott. A portugálok elleni meccs lesz az első tétmeccse cseh kapitányként.

Portugália és Csehország gazdag közös Eb-múlttal rendelkeznek. Az 1996-os Eb-n még Csehország győzött, 2008-ban és 2012-ben már Portugália. Cristiano Ronaldo mindkét portugál győzelem során betalált.

Portugália–Csehország 21 órától.