Németország–Magyarország 2-0

június 19., 22:06

Nagelsmann elégedett

Julian Nagelsmann
photo_camera Julian Nagelsmann Fotó: TOBIAS SCHWARZ/AFP

Elégedetten értékelte a magyarok elleni meccset a németek szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann. Elmondása szerint a meccsen nem volt sok tér, mert a magyar csapat rendkívül mélyen védekezett. Úgy vélte, ilyen esetben elsősorban nyugodtnak és türelmesnek kell maradni. Csapata oldalvonalakhoz játszotta a labdát és onnan próbálta hosszú passzokkal megbontani a rivális védelmét.

„A magyar csapat kellemetlen ellenfél volt, mint mindig. Erőteljesen futballozott, ezért néhányszor okoztak is problémát, de stabilak maradtunk. Azonban a statisztika egyértelműen megmutatja, hogy azért jobbak voltunk, akár a lövéseket, a gólokat, vagy éppen a labdabirtoklást nézzük.”

Nagelsmann a játékosai közül Jamal Musialát emelte ki, mint aki mindkét összecsapáson briliáns teljesítményt nyújtott. Szerinte ehhez úgy kell futballoznia, mintha kispályán lenne, nem szabad a nyomásra gondolnia és élveznie kell a játékot.

„Elsők szeretnénk lenni a csoportban, mert minden meccset meg akarunk nyerni. A másik csoportot nem tudjuk befolyásolni, ezért majd meglátjuk, ki jön szembe. Amikor a 30. perc körül a szurkolók újra elénekelték a himnuszt, az érzelemdús pillanat volt, ami segít nekünk. Még a tapasztalt játékosokra is hatással van, meghatódnak".

(via MTI)