Nem bírt egymással Franciaország és Hollandia

sport
június 21., 22:55
D csoport
Hollandia
0
-
0
Franciaország
Vége
Jerdy Schouten 31'

Már előzetesen is az egész csoportkör egyik legjobban várt meccse volt a holland-francia rangadó a D csoportból, és a felhajtásnak jót tett az is, hogy mindkét csapat megnyerte az első meccsét, így tudható volt, hogy aki nyer, az biztosan továbbjut.

A másik, nagyobb érdeklődést kiváltó kérdés az volt, hogy fog-e játszani az osztrákok ellenii meccsen orrtörést szenvedő Mbappé. Végül nem túl meglepő módon nem kezdett, de a kispadra odaülhetett.

photo_camera Fotó: ROBERT MICHAEL/dpa Picture-Alliance via AFP

A két csapat a selejtezőcsoportban is összeakadt, és a franciák oda-vissza megverték a hollandokat, de az ilyesmi persze nem feltétlen jelent sokat aztán magán a tornán.

És a hollandok kifejezetten élesen kezdtek, az első nagyobb helyzet is előttük adódott, ám az első igazi ziccert a túloldalon Griezemann hagyta ki. Lehetett tudni, hogy a döntetlennel egyik sem csapatnak lenne nagyon oka elégedetlenkedni, de az első 20-25 perc alapján egyik csapat sem erre készült. A félidő második fele már kevésbé energetikus játékot hozott, kisebb lehetőségek adódtak a csapatok, főleg a franciák előtt.

photo_camera Fotó: ROBERT MICHAEL/dpa Picture-Alliance via AFP

Az a különbség, amit előzetesen sokan sejtettek a két csapat között, a második félidőre jött ki látványosan: a hatvanadik perctől kezdve érezhetően megnőtt a francia nyomás, és Griezmann óriási helyzetet hagyott ki. A sok kihagyott helyzet majdnem megbosszulta magát, Xavi Simons a 69. percben megszerezte a hollandoknak a vezetést, de Taylor és a videóbíró visszafújta les miatt.

photo_camera Fotó: GABRIEL BOUYS/AFP

Az Eb után a válogatottságtól visszavonuló Giroud is bejött az utolsó etapra (Mbappé viszont a padon maradt), de áttörést ez a csere sem hozott. A meccs ezen időszakában a hollandok már látványosan nem is nagyon próbálkoztak, a franciák meg mentek ugyan előre, de az átütő erőt ott sem lehetett érezni.

0-0 lett a vége, a franciák közelebb voltak a gólhoz (többször is), volt több remek egyéni teljesítmény is a pályán, például Ake vagy Kounde, de gól nem esett. Az utolsó fordulóban a franciák a lengyelekkel, a hollandok pedig az osztrákokkal játszanak, és mivel mindkét csapatnak már most 4 pontja van, esélyes, hogy mindketten továbbmehetnek majd.

79' Wout Weghorst
Memphis Depay
75' Kingsley Coman
Ousmane Dembélé
75' Olivier Giroud
Marcus Thuram
73' Joey Veerman
Xavi Simons
73' Georginio Wijnaldum
Jerdy Schouten
73' Lutsharel Geertruida
Jeremie Frimpong
69'
31' Jerdy Schouten
D csoport
M Gy D V G+ G- GK P
1. Ausztria 3 2 0 1 6 4 2 6
2. Franciaország 3 1 2 0 2 1 1 5
3. Hollandia 3 1 1 1 4 4 0 4
4. Lengyelország 3 0 1 2 3 6 -3 1
Kiemelt videóink