Lukaku még mindig nem tud érvényes gólt szerezni, de Belgium így is hozta a kötelezőt

június 22., 19:45

Marco Rossi: Nincs más alternatíva, csak a győzelem

„Két meccsen nulla pontot szereztünk, ezek után nincs más alternatíva, csak a győzelem. Ez egy ki-ki meccs lesz, amelyen mindkét csapatra ugyanolyan nyomás nehezedik. Nekik és nekünk is kell a három pont, egy cipőben járunk. Ha megvan, azzal továbbjuthatunk, de ha mégsem, akkor is úgy távozunk, hogy három pontot bezsebeltünk” – mondta az MTI tudósítása szerint Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a szombati sajtótájékoztatón.

photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Rossi szerint a csapat fizikálisan rendben van, a csapatkapitány Szoboszlai Dominik miatt pedig nem aggódik, az elmúlt három napban elsősorban a regenerációjára koncentráltak. Másik újságírói kérdésre elárulta, hogy az Eb előtti utolsó felkészülési mérkőzésen megsérült Callum Styles már négy napja együtt edz a társaival, így készen áll a játékra.

A kezdőcsapattal kapcsolatban azt mondta, lesz néhány változtatás, viszont ezt most nem a rossz játék, hanem a csapat frissítése indokolja.

„Skócia mindig agresszív futballt játszik, az első két meccsen is ezt próbálták. Az első, németek elleni találkozót nehéz értékelni, mert korán tíz emberre fogyatkoztak, ami rémálom bármelyik csapat számára ilyen erős riválissal szemben. Ismerjük a skótok küzdőszellemét, amit megmutattak Svájc ellen, még ha volt is szerencséjük” – mondta skótokról, hozzátéve, hogy John McGinn és Scott McTominay a legveszélyesebb játékosaik.

Rossi pár szót beszélt az előző meccs kapcsán a bíráskodásról is. „Nem keresek kifogásokat, hogy nem fújta be az első gól előtti szabálytalanságot, anélkül is nyertek volna a németek, akik rúgtak még egy gólt. Nem ez volt a döntő. De a videobíró korában nem kell hogy számítson, melyik csapat mennyire erős, ugyanolyan védelmet kell jelentsen Georgia és Magyarország, vagy mint Németország és Olaszország számára” – mondta Rossi.