Egy komplett magyarországi turistacsoport kórházba került Romániában ételmérgezéses tünetekkel

külföld
július 16., 13:34

Egy 44 tagú magyarországi turistacsoport, egy idegenvezető és két buszsofőr került kórházba Romániában ételmérgezési tünetekkel, miután herkulesfürdői szálláshelyükön ettek, írja az MTI a román Adevarul híre nyomán.

Hétfő reggel még csak az első 12 gyomorfájásra, hasmenésre és hányingerre panaszkodó beteget szállították be az orsovai városi kórházba, déltájban azonban megérkezett a turistabusszal a magyarországi csoport többi tagja is hasonló, ételmérgezési tünetekkel. Ellátásuk érdekében a kórház teljes személyzetét riadóztatták, és otthonról is behívták az orvosokat.

Az egészségügyi szakemberek szalmonellafertőzésre gyanakodnak, amelyet a herkulesfürdői panzióban elfogyasztott vasárnap esti vacsora vagy hétfői reggeli okozhatott. A magyarországi turisták közül négynél jelentkeztek súlyosabb tünetek, végül azonban egyikük sem szorult tartós kórházi kezelésre, így valamennyien visszatérhettek herkulesfürdői szálláshelyükre.

Az orsovai kórház jelentette az esetet az egészségügyi minisztériumnak. A Krassó-Szörény megyei tisztiorvosi szolgálat pedig vizsgálatot indított az ügyben, hogy kiderítsék a megbetegedések okát.

Kiemelt videóink