Hőlégballonon emelték a magasba a lángot

július 26., 22:48

„Hosszú ideje udvarol Párizs az olimpiának ”

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy 100 évvel azután köszönhetünk itt titeket, hogy Párizsban rendeztek olimpiát” - kezdte beszédét Tony Estanguet, az olimpia szervezőbizottságának elnöke.

Estanguet arról beszélt, hogy óriási felelősséggel jár ennek az örökségnek a továbbvitele, épp ezért beletették a szívüket-lelküket. Köszönetet mondott mindenkinek, aki a szakadó eső ellenére itt van. „Hosszú ideje udvaroltunk az olimpiának, hogy újra itt lehessen Párizsban” - mondta.

Elmondása szerint a franciákat a játékok segítettek tovább nőni. „Még ha Franciaországban soha nem értünk együtt, az olimpiában tudjuk hogyan fogjunk össze.” Estanguet megköszönte az önkéntesek munkáját, a sportolóknak is köszönetet mondott, amiért értékes pillanattal ajándékoznak meg minket.

photo_camera Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP

„Ma este ti vagytok azok, akik emlékeztetnek minket arra, hogy az emberiség akkor a legszebb, ha együtt van. A következő 16 napban az emberiség legszebb formáját mutatjuk be. A sport egy univerzális nyelv, amelyen együtt osztozunk” - mondta.

A francia indulókhoz is intézett néhány szép szót: az egész ország értük szorít, az egész nemzet együtt lesz büszke rátok.