Itt az idei olimpia vége

augusztus 11., 23:33

Thomas Bach: Higgyünk a béke kultúrájában minden egyes nap

Következtek a záróbeszédek, a színpadon Tony Estanguet, az olimpia szervezőbizottságának elnöke mellett Thomas Bach NOB-elnök és hat olimpiai érmes - az öt kontinenst képviselői, valamint a menekült olimpiai csapat egy tagja - állt.

photo_camera Fotó: AGENCE KMSP/KMSP via AFP

Estanguet arról beszélt, hogy az olimpia egyesítette Franciaországot. „Az első reggeltől kezdve egy hullám kezdett épülni, ami elöntötte az országot, és magával ragadta a világot, túlmutatva mindenen, amit el tudtunk képzelni. (...) Együtt olyan játékokat éltünk át, amilyet a világ még nem látott.” Megköszönte mindenkinek, aki rész vett a szervezésben, az önkénteseknek, a biztonsági személyzetnek, és kiemelte, hogy az olimpiák történetének legtöbb lánykérése Párizsban volt.

Thomas Bach a sport és a béke kapcsolatáról beszélt. „A világunkban tapasztalható feszültségek ellenére mind a 206 nemzeti olimpiai bizottság és a NOB menekült olimpiai csapata eljött, hogy a Fény városa minden eddiginél fényesebben ragyogjon. (...)

photo_camera Fotó: JUNG YEON-JE/AFP

Tudjuk, hogy az olimpiai játékok nem teremthetnek békét. De az olimpiai játékok megteremthetik a béke kultúráját, ami inspirálja a világot. Ezért kérek mindenkit, aki osztozik ebben az olimpiai szellemiségben: higgyünk a béke kultúrájában minden egyes nap”

– mondta Bach, majd elsütött egy szörnyű szóviccet.

link Forrás