Budapesten lezárták a Margitszigetet, Kisoroszit napokra elvághatja a víz a külvilágtól – percről percre az árvízről

szeptember 17., 15:30

Hatezer köbméter agyagból építenek ideiglenes gátat a Királyok útján

A Fővárosi Csatornázási Művek 400 munkatársa, továbbá az irányításuk alatt működő alvállalkozók dolgozói és a katasztrófavédelem által kiképzett önkéntesek - további 600 fő - nagy erőkkel dolgoznak a fővárosi védvonali zárásokon, írta közleményében a cég.

photo_camera Fotó: Fővárosi Csatornázási Művek

A III. kerületi Királyok útján hétfőn indult az árvízi kapuk zárása, összesen 43 átjárót zárnak le. Kedden elkezdték agyaggal is megerősíteni a védvonalat, körülbelül 1700 méter hosszan. A munkához 6 ezer köbméter agyagot használnak fel, 90 fő és 18 célgép segítségével építik meg az ideiglenes gátat.

A Margitszigeten hétfő óta éjjel-nappal építik homokzsákokból a mobilgátat. Az ideiglenes gát építését a sziget mélyebb pontjától, a déli csücskétől indulva kezdték. Keddtől a katasztrófavédelem által kiképzett 160 önkéntes is csatlakozott a munkához, itt naponta körülbelül 1500 köbméter homokot és 150 ezer zsákot használnak fel. A Fővárosi Csatornázási Művek ahol szükséges mobil szivattyúkkal emeli át és vezeti el a keletkező szennyvizet, eddig 30 helyen kellett szivattyúkat bevetni.