Lassan, de biztosan levonul az évtized árvize

szeptember 23., 11:29

Sorra kapcsolja vissza az áramszolgáltatást az E.ON az árvízzel érintett területeken

Mármint ott, ahol már nem áll fenn veszélyhelyzet.

Az E.On Hungária Csoport közleménye szerint az árvíz miatt összesen több, mint 220 helyen kellett kikapcsolni az áramszolgáltatást, ami több mint 2200 ügyfelet érintett.

Az árvíz által veszélyeztetett települések szinte mindegyikén be kellett avatkozniuk, többek közt Esztergomban, Kisorosziban, Nagymaroson, Pilismaróton, Szentendrén, Budakalászon és Budapest több kerületében is.

photo_camera Így néz ki egy visszakapcsolás.
Fotó: Lang Peter./www.langpeter.hu

Az árhullám levonulásával egy időben meg is kezdték a visszakapcsolást, ehhez viszont az érintett ügyfelek együttműködésére is szükség van.

A visszakapcsoláshoz az kell, hogy az érintettek ellenőrizzék ingatlanjainkban, hogy az árvíz miatt víz alá került-e a villanyórájuk, vagy más elektronikai berendezések, például konnektorok, csatlakozók.

Ha az óra vagy az ingatlan belső áramhálózata elázott, akkor először regisztrált villanyszerelőt kell hívni, aki ellenőrzi a mérőórát és azt is, hogy biztonságosan visszaállítható-e a szolgáltatás.

Ezután lehet kérni a visszakapcsolást az E.ON ügyfélszolgálatától, ezt legegyszerűbben telefonon lehet megtenni. Ugyanakkor az is fontos, hogy a visszakapcsolás egyeztetett időpontjában az ingatlanban tartózkodjunk, mert csak így állítható vissza az áramszolgáltatás.

Részletes tájékoztató itt érhető el.