Izgalmas szezonnyitó: Orbánnal indul a parlament őszi ülésszaka

szeptember 30., 15:11

Juncker támogatásáról

Amikor a luxemburgiak miniszterelnökét, Junckert megválasztották a EB elnökének, két ország ellenezte: a britek és mi. - mondta Orbán, reagálva Tordai Bence szavaira, mondván, akkoriban meggyőződésük volt, ha Junckert megválasztják, és ezzel az EB-t politikai testületté alakítják, a britek ki fognak lépni az EU-ból (ez meg is történt), mi meg itt maradunk egyedül. Orbán szerint eben igaza is volt, ezért nem támogatták már akkor sem Junckert.

Komjáthi Imrének azt üzente: az iskolából kikerülő fiatalok funkcionális analfabetizmusára vonatkozó állításokkal csak „óvatosan”.

„Nem javaslom, hogy leértékeljük a pedagógustársadalom munkáját, ez nem felel meg a valóságnak.”

Orbán a pedagógusok nevében visszautasította ezeket az állításokat.

Erre nagy tapsot kapott a miniszterelnök, aki rögvest jelezte is, hogy az egészségügyre és az oktatásra a 2010 óta regnáló kormány többet költött elődjénél.

Ezután munkaügyi kérdésekben is kioktatta Komjáthit, mondván, szerint nem lesz sosem olyan, hogy csak fehérgalléros munkavállalókra lesz szükség, ezért arra intette a szakszervezeti hátterű szocialista képviselőt, hogy nem szabad megvetendő dologként beszélni az összeszerelő üzemekről sem. Orbán ezt meg a munkások nevében utasította vissza.

Megint nagy tapsot kapott.