Izgalmas szezonnyitó: Orbánnal indul a parlament őszi ülésszaka

szeptember 30., 14:45

Simicskó István ​meglepő dolgokkal indított

A KDNP frakcióvezetője elsőként megköszönte a miniszterelnök úr tájékoztatóját, „mert fontos dolgokról kaptunk tájékoztatást”.

A KDNP frakciójának nevében külön megköszönte az árvízvédelemben résztvevőknek a munkájukat (Orbántól eltérően ő az önkénteseket is megemlítette), majd kicsit áttekintette az árvizeket 1838-tól napjainkig, és néhány adattal szemléltette, hogy például az 1838-as és a 2013-as is nagyobb volt a mostaninál.

Simicskó a Gondosóra Programot emelte még ki, mint méltatandó projektet, „mert idős honfitársainknak is figyelmet szentel”, majd a gazdasági növekedéssel kapcsolatban jelezte, hogy a KDNP mindennel egyetért, ami a miniszterelnök részéről elhangzott.

A családtámogatások bővítésével kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a KDNP a családok pártja, ezért örömmel látják, hogy a kormány évről évre sokat tesz a családokért, és örömmel támogatják az erre irányuló törvénymódosításokat is.

A keleti nyitással kapcsolattal kapcsolatban azt javasolta, hogy tekintsük meg a térképet, mert onnan kiderül, hogy „Oroszországot és Kínát nehéz megkerülni”, ezért messzemenőkig támogatják a kormány ilyen irányú politikáját.

A KDNP frakciójának álláspontja a migrációval kapcsolatban megegyezik a kormány álláspontjával. A szuverenitásunk védelmében azt mondta: határozottan fel kell lépni a beavatkozások ellen. Háború és béke körében nincsen változás az álláspontjukban, békét és tárgyalásokat akarnak.

Végezetül ismét megköszönte miniszterelnök úrnak a tájékoztatást és jó munkát kívánt mindenkinek.