Gulyás a 444 cikkéből tudta meg, hogy Orbán apja is profitál a Budapest-Belgrád vasútvonal szupertitkos felújításából

október 03., 14:42

Gulyás: Sose volt még ilyen hosszú kormányülés

Gulyás Gergely elmondta, hogy még a kihelyezett kormányülésekhez képest is a valaha volt leghosszabb ülést tartotta és még tartja is a kormány, ezért csak rövid lesz a tájékoztatás.

Mint mondta, a legfontosabb része az elmúlt három napnak az európai és a magyar gazdaság felmérése és annak kilátásai, mit kell tenni a magyar gazdaság növekedéséért. Orbán Viktor hétfőn a parlamentben is elmondta, hogy a járvány és a háború új gazdaságpolitikát kíván, erre nem csak mi jöttünk rá, hanem Európa is.

Brüsszel Gulyás szerint kereskedelmi hidegháborút hirdet, ez azonban veszélyes Magyarországra, mert elzárnak bennünket a piacoktól és befektetésektől. A magyar válasz az, hogy maradjunk ki a kereskedelmi hidegháborúból és a gazdasági semlegességet adjuk erre a helyzetre.

A következő évben a cél, hogy a magyar gazdaság 3-6 százalék között növekedjen. Ezt konkrét programok is segíteni fogják például: a munkáshitel, családi adókedvezmény megduplázása.

A kormányülés további három feladatot szabott: megfizethető lakhatás elősegítése, gyors béremelés elérése és méretugrás a kis- és közepes vállalkozásoknál.