Gulyás a 444 cikkéből tudta meg, hogy Orbán apja is profitál a Budapest-Belgrád vasútvonal szupertitkos felújításából

október 03., 15:30

Orbán Viktor '56-os párhuzama egyértelműbb és világosabb volt

A Telex azt kérte Gulyás Gergelytől, hogy értelmezze Orbán Balázs szavait, hogy mit értett félre a sajtó. Gulyás Gergely igyekezett kitérni a válasz elől, szerinte ő állandóan mások szavait értelmezni, és az autentikus forráshoz kell menni, ha már a Telex úgyis beszélt Orbán Balázzsal.

Orbán Balázs kijelentésében azt nevezte tévesnek, hogy Magyarország nem védekezne. Szerinte a két esemény között párhuzam nem szerencsés és félreértelmezésnek ad okot. A politikában ez mindenképpen szerencsétlen - mondta.

A Telex utalt Orbán Viktor 2013-as beszédére, amiben ő is párhuzamot vont. Gulyás szerint akkor ezeket a mondatokat az ellenzéki sajtó is ünnepelte, és „a miniszterelnök párhuzama egyértelműbb és világosabb párhuzam”.

Arról is kérdezték a minisztert, hogy valóban mérik-e, hogy Orbán Balázsnak le kell-e mondani. Gulyás azt mondta, hogy ő ennek utána nézett, mert kíváncsi volt és nem igaz. Azt mondta, a kegyelmi botránynál Novák Katalin kapcsán sem ők mértek. A másik opció, hogy álhír.

A Telex rávilágított arra is, hogy a kormány azt mondja, a jobboldalon mindig van következménye a hibáknak, ebben az esetben lesz-e? Gulyás szerint volt következménye, Orbán Balázs bocsánatot kért, de továbbra is stratégiai igazgató, a téma le van zárva.