Az oroszbarát Grúz Álom és az Európa-párti ellenzék is győzelmet hirdetett

külföld
október 26., 19:27

Bár a legtöbb szavazatot a 12 éve kormányzó oroszpárti Grúz Álom kapta, az exit-pollok egy része szerint az ellenzéki pártok küldhetik majd a legtöbb képviselőt a tbiliszi parlamentbe. A független közvéleménykutatók 41-42 százalékot jeleztek előre a Bidzina Ivanishvili vezette Grúz Álomnak, és 48 százalékot az Európa-párti ellenzéki pártoknak. Míg a köztévé olyan mérésről számolt be, ami szerint 56 százalékot kapott a kormánypárt.

Az exit-pollok nyilvánosságra hozása után mindkét erő győzelmet hirdetett,

Orbán Viktor már gratulált is az oroszbarát kollégájának. A sorsdöntő választáson számos szabálytalanságról érkezett bejelentés, több ellenzéki politikust megtámadták, több helyen hamis szavazólapokat adtak le.

Külföldi ügynöktörvény a civilek megzabolásására, az “LMBTQ-propaganda” ellen hozott törvénycsomag a gyermekek védelmére és a családi értékekre hivatkozva, szuverenitásvédelem és háborúpártinak bélyegzett ellenzék, melynek vezetőit a kormányzati plakátok (szinte csak ilyeneket látni az utcákon) pórázon rángatott csaholó kutyákként ábrázolják: az ismerős szálakat felvonultató, minden oldalon sorsdöntőnek mondott grúz választásról itt írtunk bővebben.