Lukaku tanár úr kontra közben oktatta Martinez diákot

2020 január 7., kedd 10:15
19

Mi ez a fociblog? Innen megtudod!

A kortárs világfutball egyik legfélreértettebb figurája Romelu Lukaku, akiről rengetegen hiszik el azt a szolidan rasszista sportújságos közhelyet, hogy brutális erejű, de faragatlan center lenne. 

A gyermek Lukaku és egy kortársa.

Miközben jó párszor bizonyította, hogy a taktikát és stratégiát is remekül értő, többfajta szerepben is bevethető csatár, akire némi túlzással kedvenc hülye focis kifejezésem, a fregoliember is ráhúzható lenne, annyi szerepben tud jó lenni. Mint mondjuk a brazilok ellen 2-1-re megnyert 2018-as vb-meccsen. 

Lukaku most a tanári vénáját villantotta meg a Napoli idegenbeli 3-1-es oktatása közben.

0-0-nál, hazai helyzetek sora, illetve egy Napoli-játékos elcsúszása után indított kontrát az Inter, egész pontosan a Lukaku-Lautaro Matrinez csatárkettős. Miközben lelkesen galoppoztak rá a védelemre, Lukakuban feltámadt az oktató és rohanás közben kifejező karmozdulatokkal jelezte az argentinnak, hogy merre futva vigye el előle az embert. 

Martinez meg is tette ezt, hogy a végén bónusz tanulságban részesüljön. Egy adott pillanatban ugyanis tökéletes pozícióba került ahhoz, hogy Lukaku lepasszolja neki, ő pedig ziccerben átcsippentse a kapust. Lukaku tanár úr ekkor megmutatta neki, hogy egy dolog eminensnek lenni és más dolog gólt lőni,  ugyanis nem passzolt neki jobbra, 

hanem az elbizonytalanodó védők mellett balra tolta a labdát, majd maga belőtte.

Mindez mozgóképen:

(az eredetileg ideágyazott Twitter-posztot a poszt élesítése után törölték, az akció, sajnos már segítő nyilacskák nélkül, 0:15-től kezdődik az alanti Youtube-videón):

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt