Támogató
A rovat kiemelt támogatója

Az új, fideszes győri városvezetés nem támogatja a focit, mert az nem élsport

2020 március 6., péntek 11:02

Mányi József, a jelenleg NB II-es győri ETO FC tulajdonosa interjút adott a Kisalföldnek, amiben arról is beszélt, január végén felkereste a város új, fideszes polgármesterét, Dézsi Csaba Andrást, aki nem szolgált számára jó hírekkel. 

„Fogadott Dézsi Csaba, Győr polgármestere, aki felvázolta, hogy a város nincs abban az anyagi helyzetben, hogy tovább támogassa az ETO-t. A beszélgetésen részt vett Petrov Iván polgármesteri biztos, ő elmondta: a város ettől az évtől csak az élsportot kívánja támogatni, de a magyar foci nem tartozik ebbe bele, mert szerinte az élsportoló az, aki a napjának a nagyobb részét tölti felkészüléssel, mint pihenéssel, a futballisták pedig nem ezek. Kérdeztem, hogy a kétszázkilencvenmilliós összegű, önkormányzat által kiírt sporttámogatásra nyújthatunk-e be pályázatot, mire azt válaszolta, nem érdemes. Valószínű, ekkor már el volt döntve, hogy az ETO nem kap támogatást Győr városától. 

A polgármester úr még hozzátette, hogy az ETO-nál különben sem mennek jól a dolgok, a játékosokban nincs szív és nem tudnak Győrért küzdeni. 

Ha pénzt nem is, tanácsot azért adott Dézsi Csaba András. Azt mondta a klubtulajdonosnak, hogy „vezetőedzőnek Hannich Péter lenne a legjobb megoldás, mert ő egy győri kötődésű legenda, aki segíthetne az ETO-nak. Azt válaszoltam, ennek semmi akadálya nincs, így felvettem a kapcsolatot Hannich Péterrel, aki rendkívül boldog volt, hogy átvehetné a csapat irányítását.”

A kérdésre, hogy miért fogadta meg a tanácsát, Mányi azt válaszolta, hogy azért, mert Dézsi ismeri a város polgárainak elvárásait és igényeit, ezért ő tudja, hogy ki lenne a legjobb megoldás. „Azt is felajánlottam egyébként Győr polgármesterének, hogy szívesen eladom az ETO-t a városnak, amitől ő elzárkózott” - tette hozzá.

(via Index)

A 444 fociblogját itt tudod követni Facebookon: